Κυριακή 27 Απριλίου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ του Σωτήρη Τσιλίκα

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Σωτήρης Μιχ. Τσιλίκας
27 Απριλίου 2014

Ας μην είμαστε εύπιστοι Θωμάδες.
Από το προπύργιο του Ελληνισμού το Καστελόριζο,
αρχίζει συμβολικά και πραγματικά η Κατοχή των Μνημονίων.
Οι Γενίτσαροι, μαζί με τους εξωτερικούς ευκαιριακούς και επί σκοπόν τοκογλύφους αλλά και τη συμβολή των πολυάριθμων πλανημένων, αποτέλεσαν τα όργανα για τα αφανή σχέδια της οικονομικής, αλλά και της συνολικής καταστροφής της χώρας.

Για να φθάσουμε όμως έως εδώ, όλα αυτά δεν έγιναν από μόνα τους ή τυχαία. Για να γίνουν όλα αυτά, χρειάστηκε φυσικά μια μαεστρική, προσεκτική, επιστημονική προετοιμασία πολύχρονη, με μια διαδικασία πολυστοχευμένης επίθεσης, με στόχους την Αλήθεια, την ηθική, το φιλότιμο και τον τρόπο ζωής, την Ελληνική Παιδεία (την βάση των πάντων), την νεολαία, την γεωργία, την κτηνοτροφία, την βιοτεχνία, την βιομηχανία, την Μεσαία τάξη, το Εργατικό Δίκαιο, το Σύνταγμα, τα οικονομικά της οικογένειας (εξαθλίωση και αναίμακτη γενοκτονία) και τελικά τα όνειρα, το μέλλον και συνολικά την Πατρίδα.
Τα Μνημόνια, φαινομενικά επιβλήθηκαν για να βοηθήσουν την χώρα, αλλά στην πραγματικότητα την τύλιξαν, σαν στραγγαλιστικός βρόγχος, σε μια κόλλα χαρτί.
Και αυτό φαίνεται καθαρά μεταξύ άλλων και από τα <<λάθη>> που ομολογήθηκαν επανειλημμένα από τους <<Μνημονιακούς γιατρούς>> που πρόστρεξαν να σώσουν την χώρα και που παρά την αναγκαστικά δική τους διαπίστωση για τη λάθος συνταγή, το λάθος φάρμακο, συνέχισαν ανελλιπώς την ίδια ολέθρια χορήγηση.
Και πράγματι δεν βελτιώθηκε αλλά αντίθετα αυξήθηκε το επονείδιστο απόλυτο χρέος και το επί τοις εκατό του ΑΕΠ. Καταστράφηκε η υποδομή και η Μικρομεσαία τάξη που στηρίζει μια χώρα, απολύθηκαν χιλιάδες έντιμοι εργαζόμενοι, αυξήθηκε τρομακτικά η σοβαρότατη νόσος Κατάθλιψη, αυτοκτόνησε ουσιαστικά ένα ολόκληρο χωριό 5.000 κατοίκων, ήρθε συνολικά η ανθρωπιστική κρίση και η εξαθλίωση, με όλα τα υπόλοιπα παράπλευρα συνεπαγόμενα.

Και τώρα έχουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Τώρα που θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας εμείς, ο Ελληνικός λαός.

Πόσοι από τους υποψήφιους καταλαβαίνουν τι πραγματικά (και γιατί) συνέβη και συμβαίνει στην χώρα;
Πόσοι είναι πραγματικά πατριώτες, με την πραγματική και όχι με την καπηλευμένη έννοια της λέξης;
Ποιοι είναι οι πραγματικά ηθικοί;
Ποιοι είναι οι πραγματικά ικανοί στην τωρινή συγκυρία;
Ποιοι είναι από όλους τους οι σχετικά Άριστοι;

Ας ξανασκεφτούμε και πάλι το όλον θέμα.
Είναι φυσικά καταστροφή να επιλέξουμε ανθρώπους που αποβλέπουν στο κοντόφθαλμο προσωπικό τους όφελος και το ουσιαστικά ολέθριο βόλεμα.
Χρειαζόμαστε ανθρώπους ηθικούς, ικανούς, με όραμα, να θυσιασθούν (υπηρετώντας) για τα κοινά, με γνώμονα την αγάπη τους για την Πατρίδα.

Τι αλήθεια είναι σώφρον να ψηφίσουμε;
Ποιους ανθρώπους με ονοματεπώνυμο να ψηφίσουμε;
Ποιόν συνδυασμό να ψηφίσουμε;

Φυσικά πρέπει να τα σκεφτούμε όλα αυτά πολύ καλά και με γνώμονα τον άνθρωπο, τον Έλληνα, την Πατρίδα και πλήρως συνειδητά και μόνον τότε, τελικά να επιλέξουμε και να ψηφίσουμε.
Καλή μας Φώτιση.

Σωτήρης Μιχ. Τσιλίκας