Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

Αντίπαλος του κ Χιονίδη είναι πρωτίστως τα μείζονα προβλήματα και η ασχήμια της Κατερίνης

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....  Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
Λείπει η αξιοκρατία και η διαφάνεια στην ΤΑ και άραγε και στον Καλλικρατικό Δήμο Κατερίνης  ας αφυπνισθούν οι δημότες
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ.

.Διαβάζω με ανάμεικτα συναισθήματα τις βαρυσήμαντες δηλώσεις των Υποψηφίων δημοτ.Συμβούλων του Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη ,που με περισσή έπαρση και αυτοπεποίθηση ,προκειμένου να επανεκλεγούν επαναλαμβάνουν  στερεότυπα και μάλλον πληκτικά με πλατύ χαμόγελο ότι ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ και την επόμενη θητεία,οπότε δράττομαι της ευκαιρίας και τους ρωτώ.
Έγινε απολογισμός του έργου της απερχόμενης διοίκησης ώστε να γνωρίζουν οι δημότες ποιά έργα εγιναν ,πόσο μας κόστισαν και ποιά ακόμη έχουν ξεκινήσει, ποιός είναι ο προϋπολογισμός τους ,πως θα αντληθούν τα απαραίτητα κεφάλαια και πότε θα αποπερατωθούν?
Ποιός είναι ο σχεδιασμός για τόν πολιτισμό, λχ,φτιάχνουμε με 1.200.000 € το στοιχειωμένο,ερειπωμένο πλέον ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΕΙΟ και μετά το εγκαταλείπουμε στην τύχη του μέχρι να ερημώσει?
Υπάρχουν κονδύλια για την λειτουργία και συντήρηση του, γιατί κ Χιονίδη δεν ανοίγετε τίς πύλες του στόν λαό της Πιερίας,γιατί δεν επιτρέπετε την χρήση του από τούς πολυπληθείς Πολιτιστικούς Συλλόγους και άλλα αθλητικά Σωματεία η καλλιτέχνες να μετατραπεί σε κέντρο πολιτισμού?
Με ενοχλεί σφόδρα κ Χιονίδη που σαν Δήμαρχος,εκμεταλλευόμενος ότι δεν ασκείται ισχυρή αντιπολίτευση, διοικείτε τόν Δήμο Κατερίνης σαν να πρόκειται για προσωπική ιδιωτική επιχείρηση σας με μια κλειστή,συμπαγή ομάδα κομματικών φίλων η και συγγενών σας πλην ελάχιστων εξαιρέσεων τα τελευταία χρόνια προκλητικά αδιαφορώντας για το κοινό αίσθημα, χωρίς να λογοδοτείτε ουσιαστικά,μόλις τολμήσουν οι εκλεγμένοι της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να διαφοροποιηθούν,να διαμαρτυρηθούν ή να αντιτάξουν  άλλη γνώμη στο ΔΣ τους κατακεραυνώνετε ,τους περιφρονείτε και τους επιτίθεσθε λεκτικά με αδόκιμο τρόπο.
Σε όλες τις Πόλεις οι συνεδριάσεις των ΔΣ μεταδίδονται όπως λχ στόν Δήμο Χανίων όπου ο Δήμαρχος κ Σκουλάκης έχει σε πολλές επιτροπές ορίσει άτομα πέραν του Συνδυασμού του.
Έχετε εγκαταλείψει τα δημοτικά Γυμναστήρια στο έλεος του θεού ώστε να κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά. Πηγαίνετε στην ΛΆΡΙΣΑ  να δείτε πως γυμνάζεται σε δημοτικούς χώρους ο κόσμος. Έχουμε καταντήσει μαζί σας τριτοκοσμική πόλη.
Ανήκω ιστορικά στις πενήντα παλαιότερες οικογένειες που πρώτες κατοίκησαν σύστησαν, δημιούργησαν την Κοινότητα Κατερίνης από το 1906.
Ο παππούς μου  Βασίλειος Νουλέζας εργολάβος, οικοδόμος από το Λιβάδι Ελασσώνος καταγόμενος, πολυπράγμων και δραστήριος χάραξε πρώτη φορά το 1936 την Πλατεία Ελευθερίας σε οκτάγωνο ,την Βότση, έφτιαξε τον δρόμο Λιβαδίου πρός τον Άγιο Δημήτριο ώστε οι συγχωριανοί του να έρχονται στην Κατερίνη.
Γνωρίζω την Κατερίνη πολύ καλύτερα από εσάς, έχω δικαίωμα να αντιλέξω και να αντιδράσω δικαιολογημένα σε όσες ωραιοποιημένες φανφάρες και υπερβολές αναφέρετε στους προεκλογικούς λόγους σας.
Μπορείτε να μας πείτε δημόσια αναρτώντας τα στοιχεία πόσες δανειακές συμβάσεις έχουν συναφθεί επί διοικήσεως σας,πόσα χρωστάμε και πόσα τοκοχρεωλύσια πληρώνουμε?
ΓΙΑΤΙ δέν αναρτάτε δημόσια στα πλαίσια της διαφάνειας αυτές τις συμβάσεις αφού εμείς τις πληρώνουμε ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ να γνωρίζουμε μέχρι πότε είμαστε υπόχρεοι και υποθηκευμένοι?
Το πάρκινγκ Ευκαρπίδη - όπου χωρίς καμία εξουσιοδότηση της κοινωνίας αγοράσατε καταβάλλοντας ασύλληπτο, μυθικό, εξωπραγματικό για τα δεδομένα μας τίμημα,υπερβολικό ποσόν στους συνιδιοκτήτες και συγκληρονόμους - γιατί δεν το αξιοποιείτε,που είναι οι βαρύγδουπες, μεγαλεπίβολες ανακοινώσεις που πρωτοσέλιδα κάνατε και φιλοξενούσαν οι τοπικές  εφημερίδες?
Μήπως έχετε κουβεντιάσει να το αξιοποιήσει  εθνικός μεγαλοεργολάβος και μπορείτε να μας πείτε αν αυτό σχετίζεται συμπτωματικά με τήν Αυτοκινητόδρομος Αιγαίον ΑΕ?
Μπορείτε τουλάχιστον να διαψεύσετε τεκμηριωμένα γνωστοπιώντας τις ειλικρινείς προθέσεις σας αυτήν την είδηση,το υπόλοιπο πάρκο Ευκαρπίδη που παραμένει στέκι τοξικοεξαρτημένων και περιθωριακών ατόμων και συνυπάρχουν με αμέριμνα παίζοντα παιδιά εντελώς υποβαθμισμένο πώς σκέπτεστε αλήθεια να το αξιοποιήσετε στο εγγύς μέλλον?
Νομίζω ότι τα σοβαρά προβλήματα των δημοτών δέν επιλύθηκαν δύο τετραετίες, μετατρέψατε την Κατερίνη με μια σειρά έργων που στοίχισαν ακριβά σε μία άχαρη,ακαλαίσθητη τερατούπολη σε σημείο που να είμαστε αναγκασμένοι να μεταδημοτεύσουμε.
Δεν μπορείτε ούτε την αποκομιδή  τών απορριμάτων να κάνετε ικανοποιητικά, βρωμά κυριολεκτικά η Πλατεία Ελευθερίας, ώρες αιχμής επιτρέπετε με την συγκατάθεση της Τροχαίας -παρερμηνεύοντας μια απόφαση του ΔΣ παράνομα - την στάθμευση μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού στην αρχή, στην είσοδο του πεζοδρόμου στην Μεγάλου Αλεξάνδρου που εγκυμονεί κινδύνους για ανήλικα παιδιά και μητέρες, πέραν της απέραντης ασχήμιας που δημιουργείται, έχετε καθιερώσει πεζοδρόμια χώρους στάθμευσης ΙΧ, έχετε μικρύνει αυθαίρετα τους δρόμους απίστευτα, απορώ με βάση ποιά χωροταξική μελέτη συγκοινωνιολόγου μήπως του ΑΠΘ?
Διαφωνώ με τον  συγκεντρωτικό, προσωποπαγή τρόπο διοίκησης του Δήμου Κατερίνης,χωρίς να αφήνετε χώρο αξιοκρατικά σε νέους αξιόλογους επιστήμονες που διακρίνονται πέραν τών κομματικών υποταγμένων και των παλιών δεξιών κυρίως καραβανάδων που έχουν ιδιοτελώς συστρατευθεί, συμπορευτεί μαζί σας και έχουν μετακινηθεί  στό πρόσφατο παρελθόν σε διάφορες παρατάξεις και σχήματα ωφελιμιστικά.
Διαφωνώ με την κοντόθωρη και ξεπερασμένη λογική και πρακτική σας και σας τονίζω ότι αυτή η πόλη των παταριών και της κάθε λογής αυθαιρεσίας που έχετε φτιάξει είναι εντελώς αποκρουστική και διόλου σύγχρονη. Δεν βρήκατε κονδύλια να φτιάξετε έναν αξιοπρεπή ποδηλατόδρομο,πως να σας κρίνω αλήθεια, γιατί να ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ?
Γιατί αλήθεια να σας ψηφίσουμε πάλι, έχετε να προβάλλετε ένα πειστικό επιχείρημα, για να κατασκευάσετε και άλλους κυκλικούς κόμβους που καταστρέφονται, όπου περνούν οχήματα και φορτηγά αντί πεζών. Σέβεσθε έμπρακτα τους πεζούς ή τα ΑμΕΑ στην Κατερίνη μετά την κατάργηση της Δημοτ Αστυνομίας?
Έχετε ορίσει κατά καιρούς Αντιδημάρχους ανεπιτήδειους,ανίκανους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν στοιχειωδώς πως λειτουργεί μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.
ΓΙΑΤΙ δεν λειτούργησε ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Πολίτη, γιατί δέν προκηρύσσετε διαγωνισμό με ΑΣΕΠ για τήν θέση του Γεν Γραμματέα που την έχετε καπαρώσει οικογενειακώς, τι αντίληψη εγωκεντρική είναι αυτή άραγε?
Ονειρεύομαι μια πόλη με πράσινο,αληθινούς πεζόδρομους,χώρους συνάντησης ,αστικό κέντρο χωρίς ατμοσφαιρική μόλυνση, ποδηλατόδρομους, τάξη ,Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χωρίς θορυβώδη τροχοφόρα,λειτουργική και ανθρώπινη.
Μερίδιο ευθύνης για την απαράδεκτη κατάσταση και το μοντέλο ανάπτυξης αλλά και το καθεστώς Χιονίδη που έχει εγκαθιδρυθεί  στην Κατερίνη, έχουν οι παραδοσιακές τοπικές εφημερίδες που παρουσιάζουν  απλώς πρωτοσέλιδα τις θέσεις σας κ.Χιονίδη με πηχυαίους τίτλους και σας εγκωμιάζουν χωρίς να σας ασκούν σκληρή,αντικειμενική κριτική πλην μιας δύο εξαιρέσεων. Πληρώνουμε ακριβά την γαλάζια και παλαιότερα την πράσινη διακυβέρνηση, δίνετε υψηλούς μισθούς όπως λχ στην ΔΕΥΑΚ με τα μπόνους και οι πολίτες περπατούν σε δρόμους κατεστραμένους με λακκούβες, πεζοδρόμια ακατάλληλα. Δείτε στο κέντρο πέριξ του πάρκου Ευκαρπίδη να διαπιστώσετε το αληθές τών ισχυρισμών μου.
Είμαι για τα προλεχθέντα πολύ θυμωμένος και εξοργισμένος και ευτυχώς ακόμη υπομονετικός και πολύ ήπιος μαζί σας κ Χιονίδη. Διαφωνώ πλήρως με την κηδεμονία και τον κομματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θεωρώ παρά τα προεκλογικά επικοινωνιακά τερτίπια σας, και τα έργα βιτρίνας, μακέτας ή μπαλώματα (λχ στην Κασσάνδρου έναντι της ΕΤΕ που θυμίζει βομβαρδισμένη Καμπούλ), βασικότερο αντίπαλο και εχθρό  σας σε αυτήν τήν κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για την ΤΑ που θα προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην δημόσια ζωή τού τόπου,
τα μείζονα,συσσωρευμένα , χρόνια, ποικίλα προβλήματα της Κατερίνης και την απέραντη, απερίγραπτη ασχήμια της.
ΒΑΣΙΛΗΣ Δ ΝΟΥΛΕΖΑΣ.