Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση Τροχαίας για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω διεθνούς ποδηλατικού δρόμου

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τις ημέρες Σάββατο 22-03-2014 και Κυριακή 23-03-2014 λόγω της τέλεσης του διεθνούς ποδηλατικού δρόμου αγώνα αντοχής, με την επωνυμία «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Μέγας Αλέξανδρος», θα εφαρμοστούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:


(1) Το Σαββάτο 22-03-2014, κατά την τέλεση του 2ου ΕΤΑΠ (118 χλμ.)

Από την 10.00΄ ώρα και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση του ανωτέρω ποδηλατικού αγώνα χρόνο θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα και συγκεκριμένα στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου (από Πλατεία Επταλόφου) – Φιλιππουπόλεως – Δαβάκη – Βενιζέλου – Αγ. Παρασκευής, καθ’ όλο το πλάτος αυτών, στην οδό Μοναστηρίου και στην Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης – Βέροιας (μέχρι έξοδο για Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης – Κιλκίς), μόνο στο ρεύμα πορείας του αγώνα (ρεύμα πορείας προς έξοδο πόλης), στην Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης – Κιλκίς (από την Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης – Βέροιας μέχρι την έξοδο για Ν. Φιλαδέλφεια) – στην Επ.Ο. από την έξοδο της Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης – Κιλκίς για Ν. Φιλαδέλφεια και στην Επ.Ο. από Ν. Φιλαδέλφεια για Μπακέικα (μέχρι τα όρια αρμοδιότητάς μας με την Α.Δ. Κιλκίς), καθ’ όλο το πλάτος αυτών.

(2 ) Την Κυριακή 23-03-2014, κατά την τέλεση του 3ου ΕΤΑΠ (105 χλμ. & 78 χλμ.)

Από την 10.30΄ ώρα και μόνο για τον απολύτως αναγκαίο για την τέλεση του ποδηλατικού αγώνα χρόνο, θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα και συγκεκριμένα στην Επ.Ο. από Νέο Αγιονέρι για Πρόχωμα (από τα όρια αρμοδιότητάς μας με την Α.Δ. Κιλκίς) – στην Π.Ε.Ο. Θεσ/νικης – Ευζώνων (από Πρόχωμα για Βαθύλακο) και στην Επ.Ο. από Βαθύλακο για Νέο Αγιονέρι (μέχρι τα όρια αρμοδιότητάς μας με την Α.Δ. Κιλκίς), στην Επ.Ο. από Μικρόκαμπο για Ξηροχώρι (από τα όρια αρμοδιότητάς μας με την Α.Δ. Κιλκίς) – στην Επ.Ο. από Ξηροχώρι για Νέα Φιλαδέλφεια και στην Επ.Ο. από Νέα Φιλαδέλφεια για Μπακέικα (μέχρι τα όρια αρμοδιότητάς μας με την Α.Δ. Κιλκίς), καθ’ όλο το πλάτος αυτών.
Ο Ο.Α.Σ.Θ. έχει ενημερωθεί προκειμένου τον κατάλληλο προγραμματισμό των λεωφορειακών γραμμών που τυχόν επηρεάζονται.
Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω περιοχές κατά τις ώρες των εκδηλώσεων, να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να επιλέγουν έγκαιρα εναλλακτικές διαδρομές προς αποφυγή δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.
Ιδιαίτερα εφιστάται η προσοχή των πεζών να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων και να μην εισέρχονται στο δρομολόγιο των ποδηλατικών αγώνων.
Για τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχει εκδοθεί σχετική Απόφαση από την Υπηρεσία μας.
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, η Υπηρεσία μας θα λάβει αυξημένα μέτρα τροχαίας και στις καίριες διασταυρώσεις θα υπάρχουν ρυθμιστές τροχονόμοι.
Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών.