Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Εκστρατεία Εθελοντικών Καθαρισμών: και φέτος… καθαρίζουμε!

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα
Για άλλη μια φορά ετοιμαζόμαστε για τους ετήσιους ανοιξιάτικους εθελοντικούς καθαρισμούς. Ελάτε μαζί μας για να δώσουμε για άλλη μια φορά το μήνυμα τις προστασίας του περιβάλλοντος
και να περάσουμε μία όμορφη μέρα στη φύση!
Πρόκειται για την τέταρτη συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνουμε εθελοντικούς καθαρισμούς σε διαφορετικά σημεία του Εθνικού Πάρκου. Κατά τα τρία προηγούμενα χρόνια διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους και δεκάδες τοπικές οργανώσεις, εθελοντικές ομάδες και συλλόγους έντεκα εθελοντικοί καθαρισμοί, στους οποίους συμμετείχαν περίπου 2.000 εθελοντές!
Φέτος, καθαρίζουμε… στις 23 Μαρτίου, το παράκτιο τμήμα Δέλτα Αξιού, στις 30 Μαρτίου, το παράκτιο τμήμα εκβολών Γαλλικού Ποταμού και στις 6 Απριλίου, την παραλία Αλυκών Κίτρους.
Πρόκειται για τρεις πολύ όμορφες φυσικές περιοχές, προστατευόμενες από την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία (δίκτυο Natura 2000), οι οποίες φιλοξενούν σημαντική βιοποικιλότητα. Στο τέλος Μαρτίου και τον Απρίλιο θα έχουμε την ευκαιρία να τις δούμε σε μία από τις καλύτερές τους στιγμές!
Το ραντεβού είναι κάθε φορά στις 10 το πρωί. Τους συμμετέχοντες θα περιμένει ένα δώρο – έκπληξη! 
Στη διοργάνωση συμμετέχουν τοπικοί σύλλογοι και εθελοντικές ομάδες. Αν ανήκετε και εσείς σε κάποιο σύλλογο, ομάδα ενεργών πολιτών ή οργάνωση δηλώστε συμμετοχή και ενώστε τις δυνάμεις σας μαζί μας και ελάτε να… καθαρίσουμε!
Η εκστρατεία εθελοντικών καθαρισμών είναι μία πρωτοβουλία του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, που φέτος υλοποιείται σε συνεργασία με τους δήμους Δέλτα και Πύδνας - Κολινδρού.

Η στήριξη της λειτουργία του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).