Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Τώρα αποφασίζονται οι απολύσεις στο Δημόσιο - Δραματικές οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα - Η νύχτα θα είναι μεγάλη δήλωσε κορυφαίος υπουργός

- Ανοικτά παραμένουν έως αυτή την ώρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, τα ζητήματα των εργασιακών, των απολύσεων στο Δημόσιο και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ
- Το απόγευμα ξεκίνησε νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα ενώ προηγήθηκε καθοριστικό συμβούλιο με τη συμμετοχή των μισών υπουργών
της κυβέρνησης
- Κορυφαίος υπουργός δήλωσε πριν από λίγο: Η νύχτα θα είναι μεγάλη, μπορεί να συνεχιστούν και αύριο οι διαπραγματεύσεις!
- Ακόμα και στις Βρυξέλλες έχουν εκνευριστεί με τις συνεχείς απαιτήσεις του Τόμσεν
Ξανάρχισαν, από τις 5 το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους επικεφαλής της τρόικας. Στη συγκεκριμένη συνάντηση μετέχει και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, καθώς τα εργασιακά παραμένουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με κυρίαρχα βέβαια τα ζητήματα των απολύσεων στο Δημόσιο και της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ. Για τον συγκεκριμένο λόγο, προηγήθηκε, στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, διυπουργική σύσκεψη, με τη συμμετοχή των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη και Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, «η νύκτα θα είναι μακρά», ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι πιθανόν οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και αύριο.

Την ίδια γνώμη σύμφωνα με το Βήμα έχουν αξιωματούχοι των Βρυξελλών, ότι δηλαδή το πιθανότερο είναι να τελειώσουν τη Δευτέρα. Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα ''οι εκπρόσωποι της Κομισιόν θα μείνουν και αύριο στην Αθήνα, ενώ εκφράζεται προβληματισμός από το γεγονός ότι η πλευρά του ΔΝΤ θέτει συνεχώς νέα ζητήματα''.

Όταν ρωτήθηκε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, εάν η τρόικα εμμένει για απολύσεις στο Δημόσιο το 2015, απάντησε «ζητάνε διάφορα».

http://www.newsit.gr