Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Επίσκεψη Νιόβης Παυλίδου στην Ημαθία - Αύριο στην Πέλλα

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου
Νιόβη Παυλίδου: “Ενοποιημένα” τουριστικά πακέτα για όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας
Την αναγκαιότητα προώθησης του ιστορικού τουρισμού με την προβολή, ως ενιαίο σύνολο, των ιστορικών χώρων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συζήτησαν η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά”, Νιόβη Παυλίδου με τον δήμαρχο Νάουσας, Τάσο
Καραμπατζό.
Στη συνάντηση που είχαν στο δημαρχείο της Νάουσας, υπογραμμίσθηκε η ανάγκη ενοποιημένης προβολής των αρχαιολογικών χώρων της Βεργίνας, της Σχολής του Αριστοτέλη, της Πέλλας και του Δίου που, σε συνδυασμό με τα “πακέτα” κρουαζιέρας από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μπορούν να προσελκύσουν πολλούς Ευρωπαίους τουρίστες ενισχύοντας σημαντικά την οικονομία της περιοχής.
Παράλληλα ο κ. Καραμπατζός επισήμανε στην κα Παυλίδου την ανάγκη περαιτέρω ανάδειξης του χιονοδρομικού κέντρου 3-5 Πηγάδια καθώς θα δώσει τη δυνατότητα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, ενώ της έθεσε το θέμα του εθνικού οδικού δικτύου. Στη συζήτηση που ακολούθησε συνομίλησαν για το καίριο ζήτημα της πρωτογενούς παραγωγής και μεταποίησης ενώ αναφέρθηκαν και στα προβλήματα που ανέκυψαν στη Νάουσα μετά την κατάρρευση της, άλλοτε ακμάζουσας, κλωστοϋφαντουργίας.
Στο πλαίσιο της περιοδείας που είχε στην Ημαθία, η υποψήφια περιφερειάρχις για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Νιόβη Παυλίδου επισκέφθηκε επίσης το συνεταιριστικό εργοστάσιο επεξεργασίας φρούτων ΑΛΜΜΕ. Μία ιδιαίτερα δυναμική, καθετοποιημένη, εξαγωγική μονάδα, με καινοτόμα προϊόντα που απασχολεί 35 μόνιμους και 800 εποχικούς εργαζόμενους. Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου δήλωσαν ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το μέλλον ενώ, όπως είπαν, βρήκαν έναν “δρόμο” συνεργασίας με τις τράπεζες οπότε αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα ρευστότητας.
Από την πλευρά της η κα Παυλίδου επισήμανε “τη σπουδαιότητα ενίσχυσης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων μέσω συνεργιών, με τη δημιουργία μεγάλων καθετοποιημένων μονάδων που θα επενδύουν στην ποιότητα και την καινοτομία καθώς, όπως έχει αποδειχθεί, μόνον έτσι θα ανοίξουν νέοι εμπορευματικοί δρόμοι και θα λυθεί δραστικά το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας”.
Στη συνέχεια η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” επισκέφθηκε τη συνεταιριστική οινοποιία VAENI όπου είχε συνάντηση με μέλη της διοίκησης και με τον πρόεδρο Γιώργο Φουντούλη ο οποίος της εξήγησε τον ισχυρά εξαγωγικό χαρακτήρα του συνεταιρισμού. Η κα Παυλίδου τόνισε ότι “αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση οι συνεταιριστικές μονάδες που λειτουργούν με εξαγωγικό προσανατολισμό, αφού μέσα από την εξωστρέφεια θα καταφέρουμε να βρούμε τον ορθό βηματισμό μας στην οικονομία”.
Ιδιαίτερα ζωηρή και ενδιαφέρουσα ήταν ακόμη η συνάντηση που είχε σε καφέ της Αλεξάνδρειας Ημαθίας με ενεργούς πολίτες που θέλησαν να τη γνωρίσουν από κοντά. Στη συζήτηση, η κα Παυλίδου τούς ανέπτυξε τη φιλοσοφία του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” που στηρίζεται στην ενεργοποίηση των απλών πολιτών. Των ανθρώπων που θέλουν να παλέψουν οι ίδιοι για τη βελτίωση της ζωής τους. Που έχουν συνειδητοποιήσει ότι η απαξίωση και ο θυμός δεν είναι η λύση και θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση. Τους ενημέρωσε, μάλιστα, ότι η αυτοδιοικητική παράταξη “Πολίτες Μπροστά”, μέσω της ιστοσελίδας της, απευθύνει έκκληση προς  όλους τους πολίτες που το επιθυμούν, να  στείλουν το βιογραφικό τους και να συμμετάσχουν σ' αυτό το καινοτόμο εγχείρημα που έχει ξεκινήσει.
Τέλος η κα Παυλίδου συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αλεξάνδρειας Ημαθίας Φώτη Δημητριάδη ο οποίος την ενημέρωσε για τα προβλήματα της περιοχής ενώ, το μεσημέρι, έδωσε συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ.



Περιοδεία Νιόβης Παυλίδου στην Πέλλα


Στο Νομό Πέλλας θα βρίσκεται αύριο (Τρίτη 1 Απριλίου) η επικεφαλής του συνδυασμού “Πολίτες Μπροστά” Νιόβη Παυλίδου. Η κα Παυλίδου θα επισκεφθεί τα Γιαννιτσά, τη Σκύδρα, την Αριδαία, την Έδεσσα και το μουσείο Πέλλας.