Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ: ΑΘΩΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΤΟΠΙΝΓΚ

Αθώοι κρίθηκαν με απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας οι 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση του ντόπινγκ στην εθνική ομάδα της άρσης βαρών
το 2008, ανάμεσά τους και ονόματα του αθλητικού γίγνεσθαι, όπως ο προπονητής Χρ. Ιακώβου, ο Βαλ. Λεωνίδης, η αθλήτρια Ολυμπία Τόκκα και άλλοι.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την απαλλαγή των κατηγορουμένων αναφέροντας, μεταξύ άλλων: "Η ζημιά έχει γίνει από την Κίνα. Από εκεί έγινε η παραγγελία και ήρθε στην Ελλάδα λάθος παρτίδα με παράνομα σκευάσματα". 

Το ερώτημα παραμένει. Ήταν λόγω σκοπιμότητας ή "έτυχε"...; Η ομάδα μας μπήκε στο μάτι του κυκλώνα».

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν με τον προπονητή της εθνικής ομάδας άρσης βαρών, Χρ. Ιακώβου, να επισημαίνει πως το 2007 δεν μπορούσαν να βρουν τα σκευάσματα που ήθελαν στην ελληνική αγορά.

«Ο γιατρός της ομάδας δεν μπορούσε να τα βρει και έτσι ρώτησα ένα γνωστό μου. Η πρώτη δόση ήρθε κανονικά. Στη δεύτερη δόση, κανείς δεν γνώριζε τι είχε μέσα το κουτί και αν ήταν σωστό» είπε στο δικαστήριο.

Στην απολογία του ο Βαλέριος Λεωνίδης υποστήριξε πως οι αθλητές λάμβαναν και λαμβάνουν μόνο συμπληρώματα διατροφής, ενώ η Ολυμπία Τόκκα ανέφερε: «Ακόμα δεν το έχω χωνέψει. Μου έχει στοιχίσει στη ζωή μας και στο άθλημα»...

Σε κοινή δήλωσή τους οι συνήγοροι υπεράσπισης Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Αλέξης Κούγιας αναφέρουν: «Η Δικαιοσύνη (Άννα Κουσιοπούλου, Πρόεδρος, Νικόλαος Ροζάκης, Μαρία Μπουτάκη, Πλημμελειοδίκες και Δημήτριος Νομικός, Εισαγγελέας) αθώωσαν την σύγχρονη αθλητική ιστορία της Ελλάδος στο αγώνισμα της Άρσης Βαρών.

Ο Εθνικός Προπονητής, Χρίστος Ιακώβου, οι Ολυμπιονίκες Βαλέριος Λεωνίδης και Βίκτωρας Μήτρου, που οι διαχρονικές τους επιτυχίες πλημμύρισαν τις καρδιές μας από εθνική υπερηφάνεια και χαρά, σήμερα μας κοιτάζουν στα μάτια και βροντοφωνάζουν «Έλληνες πάνω από την μπάρα, όλοι μαζί μπορούμε». 


http://www.agioritikovima.gr