Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε 7.000 πολίτες από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος....Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Σ.Μαυρίδου: «Με στοχευμένες  δομές και λειτουργίες κοινωνικής φροντίδας, κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης είμαστε στο πλευρό ευπαθών ομάδων 
πληθυσμού»

Περίπου 7.000 συμπολίτες μας ωφελήθηκαν  από το Πρόγραμμα της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων για το 2013, που υλοποιείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Στην Πιερία την ευθύνη διεκπεραίωσης  του προγράμματος ανέλαβε  με επιτυχία για ακόμη μια χρονιά η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Η διάθεση των προϊόντων πραγματοποιήθηκε με απόλυτα διαφανή τρόπο. Οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  πραγματοποίησαν αυστηρούς  ελέγχους για την τήρηση των κριτηρίων από τους ενδιαφερόμενους. Περίπου επτά χιλιάδες άτομα κρίθηκαν δικαιούχοι του προγράμματος, με βάση  το ύψος του φορολογικού τους εισοδήματος.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας μέσα από την υλοποίηση του προγράμματος της Δωρεάν Διανομής Τροφίμων στήριξε και βοήθησε συμπολίτες μας   που δυστυχώς λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στερούνται ακόμη και βασικά είδη διατροφής. Με τη σύμπραξη φορέων της Πιερίας διανείμαμε τρόφιμα σε οικονομικά αδύναμους πολίτες,   για να καλύψουμε βασικές τους ανάγκες, σε μια εποχή που η συμπαράσταση, η ανθρωπιά  και η αλληλεγγύη αποτελούν επιτακτική ανάγκη», σημείωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένη από την υλοποίηση του προγράμματος, επιβεβαιώνοντας και το σημαντικό  κοινωνικό ρόλο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Συγκεκριμένα, σε ευπαθείς ομάδες πολιτών διατέθηκαν: 89.385 κιλά ζυμαρικά, 36.554 κιλά ελαιόλαδο, 12.313 κιλά φέτα Π.Ο.Π., 6.042 κιλά γραβιέρα Κρήτης, 7014 κιλά κασέρι Π.Ο.Π. και 73.400 κιλά πορτοκάλια,  με την αρωγή φορέων του νομού μας,  όπως,  του  Γηροκομείου  της Ιεράς Μητρόπολης, της  Ιεράς Μητρόπολης Κατερίνης, του Συλλόγου  Επαναπατρισθέντων Ελλήνων πρώην Σοβιετικής Ένωσης, του  Συλλόγου  Παλιννοστούντων Ποντίων Ν.Πιερίας, του Συλλόγου  Πολυτέκνων Ν. Πιερίας, του  Συλλόγου Ατόμων με αναπηρία Ν.Πιερίας, του Συλλόγου Καρκινοπαθών ''Αγία Αικατερίνη'' Ν.Πιερίας, του Συλλόγου  Νεφροπαθών Ν.Πιερίας, του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Α.Μ.Ε.Α., της  Ένωσης Διαβητικών Ν. Πιερίας, του Συλλόγου  Τριτέκνων ΔΙΟΥ- ΟΛΥΜΠΟΥ ''Ο Άγιος Διονύσιος'', του Συλλόγου Τριτέκνων Ν.Πιερίας ''Όλυμπος'' και του  Σωματείου  Συνόδου Αποστολικής Εκκλησίας της Πεντηκοστής Ελλάδος.                                                                  


Άλλωστε, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξέφρασε την επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης μηχανισμών στήριξης και συμπαράστασης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού μέσα από στοχευμένες δομές, υπηρεσίες  και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και βοήθειας.