Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Θεσσαλία: Συγκίνηση για τον θάνατο του Κώστα Νάκα - ''Λύγισε'' ο μεγαλύτερος σαρακατσάνος τραγουδιστής!

Υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς και γνήσιους ερμηνευτές της δημοτικής μας παράδοσης και μάλιστα ήταν ο πρώτος που τραγούδησε επαγγελματικά το σαρακατσαναίικο τραγούδι...

Πέθανε σε ηλικία 69 ετών, μετά από σύντομη και άνιση μάχη με τον καρκίνο, ο μεγαλύτερος σαρακατσάνος τραγουδιστής, μια εμβληματική μορφή της σαρακατσάνικης παράδοσης, ένας αυθεντικός ερμηνευτής του σαρακατσάνικου τραγουδιού, ο Κώστας Νάκας.

Υπήρξε ένας από τους πιο χαρισματικούς και γνήσιους ερμηνευτές της δημοτικής μας παράδοσης και μάλιστα, ήταν ο πρώτος που τραγούδησε επαγγελματικά το σαρακατσαναίικο τραγούδι. Ο θάνατός του έχει προκαλέσει τον θρήνο σε όλους τους απανταχού Σαρακατσαναίους και ιδίως, στην περιοχή της Αγιάς απ' όπου και κατάγονταν.

Γεννημένος στην Πλασιά Αγιάς τον Μάρτιο του 1945, ξεκίνησε την επαγγελματική του δραστηριότητα το 1971 όπου και έγραψε το πρώτο δισκάκι του. Το 1974 έκανε την πρώτη ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ με τον Παναγιώτη Μυλωνά.

Ήταν άνθρωπος που αγαπήθηκε για την εκφραστική φωνή του, αλλά και για τον χαρακτήρα του. Στη δισκογραφία του συμπεριλαμβάνονται τέσσερις δίσκοι με δημοτικά τραγούδια, δυο συμμετοχές σε δημοτικούς δίσκους με σαρακατσάνικα τραγούδια, και δεκατέσσερις δισκογραφικές δουλειές αποκλειστικά με σαρακατσάνικα τραγούδια. Ήταν παντρεμένος και πατέρας 3 παιδιών.

http://www.newsit.gr/