Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΥ “UNKNOWN LAND”

Το πολυσυζητημένο στον αραβικό κόσμο “Unknown Land” - “Άγνωστη Γη” θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα παρουσία των συντελεστών της στο Διαγωνιστικό τμήμα του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κορινθίας Πελοποννήσου στις 13 Δεκεμβρίου στις 10:30 μ.μ στο
Κινηματογράφο ΛΑΪΣ.

Τα μεγάλα κινηματογραφικά φεστιβάλ της χώρας αγνόησαν επιδεικτικά χωρίς να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμα τους τη μοναδική ελληνική παραγωγή που έχει γυριστεί με τις πιο αντίξοες συνθήκες (αραβική επαναστάση και εποχή των μουσώνων) και με το πενιχρό ποσό των 25.000 ευρώ κάνοντας γυρίσματα στο πιο εξωγήινο μέρος του πλανήτη σύμφωνα με την UNESCO, το νησί Σοκότρα της Υεμένης, αλλά και το Ισραήλ.

O σκηνόθετης της ταινίας Μάνουελ ντε Κόκο (Μάνος Κοκορομύτης) ολοκλήρωσε τα γυρίσματα σε 14 ημέρες, ενώ πρωταγωνίστησαν απλοί άνθρωποι οι οποίοι δεν γνώριζαν το σενάριο αλλά μόνο την κεντρική ιδέα.

H ταινία στην παγκόσμια πρεμιέρα της τον Σεπτέμβριο του 2012 στην Τεχεράνη πήρε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, ενώ ακολούθησαν και άλλες διακρίσεις, όπως η Υποστηρικτική Μνεία που έλαβε στη Γενεύη για την λογοκρισια που έχει δεχτεί. Πρόσφατα έφυγε με το βραβείο Καλύτερης
Σκηνοθεσίας από την Κύπρο. Το ''Unknown Land” μάγεψε κοινό και κριτικούς τόσο στη Ρωσία, όπου στο φεστιβάλ του Ταρκόφσκι αποθεώθηκε, όσο και στη Γερμανία, όπου στο φεστιβάλ της Κολωνίας επιλέχθηκε στις 10 πιο ασυνήθιστες παραγωγές του 2012-2013. Επίσης, μεγάλα φεστιβάλ όπως του Καΐρου και του Σάο Πάολο την ξεχώρισαν, ενώ ταξίδεψε από την Ινδία ως την Αμερική για να έρθει στην Ελλάδα 15 μήνες μετά την έξοδό της στα φεστιβάλ του κόσμου.

Η ταινία εξακολουθεί να είναι απαγορευμένη σε αρκετές αραβικές χώρες, μεταξύ των οποίων είναι και η Υεμένη, όπου πραγματοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, ενώ ο δημιουργός της δηλώνει: " Το “Unknown Land” είναι ένα μεταφυσικό οδοιπορικό που μιλάει για την εσωτερική και εξωτερική ειρήνη. Απαγορεύτηκε διότι την αντιμετώπισαν ως πολιτική ταινία που θίγει τα συμφέροντα ορισμένων. Σίγουρα είναι ένα δύσκολο έργο που περνάει με αλληγορικό τρόπο υποσυνείδητα μηνύματα. Σκοπός μου είναι να αγγίξει τις καρδιές των ανθρώπων."

Επόμενος σταθμός του “Unknown Land” είναι η Σόφια, ενώ σύντομα θα υπάρξουν και νέα για πιθανή διανομή στις κινηματογραφικές αίθουσες.  

Εταιρείες παραγωγής: Other side Films, ΒΒ World Pictures
Σενάριο, Σκηνοθεσία: Μάνουελ ντε Κόκο
Παραγωγή: Μπάμπης Μπίζας, Μάνος Κοκορομύτης, Κάτια Πανταζή
Μοντάζ, Mουσική: Κρις Μπαϊλάρ
Φωτογραφία: Τζιμ Ροθ
Μιξάζ: Σωτήρης Λάσκαρης
Πρωταγωνιστούν: Μάνος Κοκορομύτης, Σάια Σάλεμ, Ντάνιελ Πλάκετ

Δείτε το νέο trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=QIgNtE6OCS4&feature=youtu.be


Η σελίδα στο facebook: http://www.facebook.com/unknownlandmovie