Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Βίντεο-ντοκουμέντο με τη στιγμή που ο Τομπούλογλου παίρνει το φάκελο

Στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο-ντοκουμέντο όπου ο αποπεμφθείς πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου εμφανίζεται να λαμβάνει το φάκελο που φέρεται να περιέχει τη «μίζα» των 25.000 ευρώ, χρήματα που κατηγορείται ότι
ζήτησε εκβιαστικά από διαφημιστική εταιρεία που είχε αναλάβει πρόγραμμα από το νοσοκομείο.


Σύμφωνα με το δικηγόρο της διαφημιστικής εταιρείας Άγη Τάτση, είναι η στιγμή που o πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου παίρνει το φάκελο με τα 25.000 ευρώ που είχε απαιτήσει από τη διαφημιστική εταιρεία που κατηγορείται ότι εκβίαζε.

«Του έδωσα το φάκελο, τον άνοιξε να δει αν υπάρχουν μέσα χρήματα, δεν τα μέτρησε, τα έβαλε στο παλτό του και έφυγε από το γραφείο μου», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο άνθρωπος που έδωσε τον φάκελο, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων της Alpha Bank Τάσος Γκιάτης, ο οποίος λειτουργούσε ως ενδιάμεσος στην υπόθεση δωροληψίας.

«Στη συνέχεια έδωσε το φάκελο στο συνεργάτη του και του είπε να κατέβει από τις σκάλες, ενώ ο ίδιος κατέβηκε από το ασανσέρ [...] Προφανώς το έκανε για να μη συλληφθεί με τα χρήματα στην τσέπη», συνέχισε ο κ. Γκιάτης.

Προσέθεσε μάλιστα πως συνέστησε στον κ. Τομπούλογλου «να μην ρίξει τους ανθρώπους», δηλαδή τη διαφημιστική εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο.

Το βίντεο δημοσιεύεται από το Έθνος της Κυριακής.

Αυτή την ώρα, ο κ. Τομπούλογλου βρίσκεται στην εισαγγελία ώστε να απολογηθεί για τις κατηγορίες της απόπειρας εκβίασης και της παθητικής δωροδοκίας, μαζί με τον 40χρονο συνεργό του.

Κατά την είσοδό του στο ανακριτικό γραφείο, ο κ. Τομπούλογλου δεν έκανε καμία δήλωση.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες αλλά και βίντεο στα οποία ο κ. Τομπούλογλου εμφανίζεται να ζητάει χρήματα και να απειλεί την διαφημιστική εταιρεία που εκβίαζε. ενώ αναφέρει ότι αν τον πληρώσουν θα φρόντιζε να τους «δώσει» και άλλο έργο.

«Δεν έχω καμία σχέση, γνώση ή ανάμιξη» στο σχέδιο του Χάρη Τομπούλογλου να αποσπάσει χρήματα εκβιάζοντας διαφημιστική εταιρεία, δήλωσε εν τω μεταξύ, μέσω του ΣΚΑΪ ο ιατρός Στέφανος Μιχαλάκος, το όνομα του οποίου ακούγεται στις κασέτες που ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Πηγή: http://www.skai.gr/


Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook