Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Αποτελέσματα αστυνομικής επιχείρησης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον Άγιο Ραφαήλ Βέροιας Ημαθίας

Αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον Άγιο Ραφαήλ Βέροιας Ημαθίας
Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα για διάφορα αδικήματα, εκ των οποίων ο ένας δραπέτης του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Κασσάνδρας

Κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, ένα κυνηγετικό όπλο και ένας φορητός ασύρματος πομποδέκτης
Οι δύο από τους συλληφθέντες είχαν επιτεθεί σε βάρος αστυνομικών που καταδίωκαν 28χρονο φυγόποινο επιτυγχάνοντας αρχικά την μη σύλληψη του και προκαλώντας φθορές σε υπηρεσιακό όχημα
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκε σήμερα (08.11.2013) το πρωί, αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή του οικισμού Αγίου Ραφαήλ Βέροιας, που οργανώθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών της.
Η αστυνομική επιχείρηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο επιχειρησιακό πλάνο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας της Κεντρικής Μακεδονίας για την πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας και πραγματοποιείται στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού από την εκάστοτε Αστυνομική Διεύθυνση.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας, του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας, του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας, κατά την οποία συνελήφθησαν:
· (2) ημεδαποί , ηλικίας 26 και 47 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή φορητού ασύρματου πομποδέκτη χωρίς άδεια.
Επιπλέον, σε βάρος του 47χρονου ημεδαπού εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης για έκτιση υπολοίπου της ποινής του, ήτοι (1) έτους, (8) μηνών και (3) ημερών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.
Επίσης, σε βάρος του 26χρονου εκκρεμούσαν τρεις αποφάσεις δικαστηρίων και συγκεκριμένα: του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης με ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης (10) ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας, του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης με ποινή φυλάκισης (18) μηνών για αντίσταση και του Α΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης με ποινή φυλάκισης (2) μηνών και (10) ημερών για παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..
  • (1) ημεδαπός , ηλικίας 34 ετών, ο οποίος ενώ βρισκόταν σε τακτική άδεια που του χορηγήθηκε από το Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας την 29.04.2013, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης (20) ετών και (2) μηνών, για διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση, κλοπές και παραβάσεις του Κ.Ο.Κ., δεν επέστρεψε ως όφειλε την 05.05.2013.
Ειδικότερα, σε έρευνα στην οικία του 26χρονου και 47χρονου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 16 γραμμάριων,
  • (1) κυνηγετικό όπλο που κατείχαν χωρίς άδεια και
  • (1) φορητός ασύρματος πομποδέκτης που κατείχαν επίσης χωρίς σχετική άδεια.
Επιπρόσθετα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος των δύο προαναφερόμενων είχε σχηματιστεί δικογραφία για αντίσταση την 15.09.2013. Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος και ο 47χρονος προκάλεσαν επεισόδιο και επιτέθηκαν σε βάρος αστυνομικών που καταδίωκαν 28χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις, επιτυγχάνοντας αρχικά την μη σύλληψη του 28χρονου.
Οι προαναφερόμενοι κατάφεραν να αποσπάσουν τον 28χρονο και να τραπούν σε φυγή, ενώ στην προσπάθειά τους να διαφύγουν με το όχημά τους προκάλεσαν υλικές ζημιές στο υπηρεσιακό όχημα. Ο 28χρονος τελικά συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας την 16.09.2013. (Σχετικό το από 17.09.2013 Δελτίο Τύπου)
Οι δύο εκ των συλληφθέντων θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας, ενώ ο τρίτος θα οδηγηθεί στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης Κασσάνδρας.
Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.