Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Μπάμπης Βουτούρας: «Ο κόσμος έμαθε να τρώει την σαπίλα και να την πληρώνει ακριβά»

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... pinakio.blogspot.gr
Ο νεαρός που τάισε Αβραμόπουλο, Σουφλιά και Κυριάκο Μητσοτάκη δηλώνει έτοιμος για νέες προκλήσεις

Μεγαλωμένος σε ένα καφάσι στην ταβέρνα του πατέρα του ανοίγει τα φτερά του και με όπλο του τη μαγειρική ετοιμάζεται να κατακτήσει τον κόσμο

«Θέλω να έρθει ο άλλος και να μου πιάσει το τραπέζι έστω και με 3 ευρώ, να πάρει δύο σουβλάκια...Να τον κεράσω και μια κούπα κρασί. Θέλω να έχω επικοινωνία με τον κόσμο. Μ’ αρέσει να ανοίγω το μαγαζί μου και ο κόσμος σε αντάλλαγμα να μου ανοίγει την καρδιά του...Καταλαβαίνεις τώρα γιατί δεν θέλω να γίνει ντελιβεράδικο...θα χαθεί μονομιάς όλη η μαγεία»

«Βγήκε ένα μαγαζί και πουλούσε το σουβλάκι με πίτα 0,90 λεπτά;Δεν μπορεί να καταλάβει ο άλλος πως κανείς δεν δουλεύει για την ψυχή της μάνας τους.Πως είναι δυνατόν αυτός να το έχει στην μισή τιμή συγκριτικά από την υπόλοιπη αγορά. Κι όμως θα τους δεις να πάνε να αγοράζουν τα σουβλάκια δέκα-δέκα»

Συνέντευξη στον Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλο
Φωτογραφίες: Φωτεινή Δημητρακοπούλου

Η βαριά κληρονομία δύσκολα προασπίζεται και κρατιέται όρθια. Όμως ο Μπάμπης Βουτούρας δείχνει πιστός σε αυτά που έμαθε από τον Δημήτρη και την Ευτυχία, τους γονείς του και με σύμμαχο τον αδερφό του Γιάννη, διατηρεί μια από τις πιο ιστορικές-παραδοσιακές ταβέρνες στην Αθήνα.
Στα 30 χρόνια ζωής που μετρά το «Στέκι του Χασάπη» έχουν παρελάσει πολιτικοί, ηθοποιοί, αλλά για τον Μπάμπη δεν έχει σημασία αυτό και ποτέ δεν έσπευσε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά κάποια γεγονότα.
Ο πατέρας του, ο Δημήτρης κόβει το κρέας

Όπως λέει ο ίδιος, δεν τον νοιάζουν οι λίγο αναγνωρίσιμοι αλλά να έρθει ο κόσμος με την οικογένεια του και την παρέα του να απολαύσει σπιτικό φαγητό.
Το μενού μικρό αλλά απολαυστικό, φρέσκο και ιδιαίτερο, ιδιαίτερο γιατί η παράδοση των συνταγών της Ευτυχίας «παντρεύτηκε» με τα μυστικά που έμαθε ο Μπάμπης ο οποίος είναι σεφ. Το πορτραίτο του μαγαζιού πλαισιώνει ο πατέρας του Δημήτρης, πιο παραδοσιακός και σίγουρα η γραφική φιγούρα του μαγαζιού.
Στα τραπέζια που κάθονται οι πιο παλιοί πελάτες θα ακούσεις να λένε για τον Μπάμπη και για τον Γιάννη λες και είναι δικά τους παιδιά, όταν ήταν πιτσιρίκια που τους σέρβιραν, όταν ο Μπάμπης αντί να είναι σε στράτα τον έβαζε η μάνα του σε καφάσι για να τον έχει το νου της όταν αυτή μαγείρευε για τον κόσμο.
Ιστορίες της γειτονιάς που οι νέοι πελάτες σήμερα λησμονούν, αλλά αυτό που ξέρουν είναι ότι θα απολαύσουν με λίγα χρήματα φρέσκο άφθονο κρέας σπιτικά μαγειρεμένο στο «Στέκι του Χασάπη» που βρίσκεται στο Περιστέρι και συγκεκριμένα στην οδό 25ης Μαρτίου 61.
Τον Μπάμπη τον ξέρω από μικρό παιδί, μεγαλώσαμε στην ίδια γειτονιά. Τον έκανα συνέντευξη γιατί πιστεύω σε αυτόν και στο εγχείρημα του. Πολλοί θα πουν στρωμένη δουλειά κι όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Θέλει μάχη σε καθημερινή βάση και χώρο για να μπουν στην κουζίνα και κατά επέκταση στο τραπέζι μας νέες ιδέες με...νου και φαντασία.

 Διαβάστε περισσότερα εδώ