Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κου ΣΙΑΝΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Κου ΣΙΑΝΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΛΑΪΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΣΕΒΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ.
Όπως είναι γνωστό σε όλους εδώ και καιρό ως Δημοτικός Σύμβουλος δεν ανήκω σε καμία παράταξη, παρά μόνο εκτελώ της υποχρεώσεις μου απέναντι στον
κόσμο που με εμπιστεύτηκε, κάτι που ορίζει η λογική για όσους βρίσκονται στην ίδια θέση και το έχουν αμελήσει.
Οι φορείς της εκτελεστικής εξουσίας δεν είναι αφέντες του λαού, μα υπάλληλοί του. Ο λαός πρέπει να μπορεί να τους διορίζει και να τους απολύει όποτε θέλει. Δεν υπάρχει θέμα να συμβληθούν με το λαό, πρέπει να τον υπακούσουν. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι το επίθετο "λαϊκός" αναφέρεται σε αυτόν που προέρχεται από το λαό.
          Για πολλούς υπάρχει ο εσκεμμένος λαϊκισμός που ως σκοπό έχει την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό, και την αυτοπροβολή του ίδιου, ο οποίος θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα, όπως "εχθροί ή φίλοι".
          Η δική μου θέση από την αρχή ήταν ξεκάθαρη και ειλικρινής προς όλο τον κόσμο, χωρίς απόλυτος καμία διάκριση ανάμεσα σε αυτούς που με στήριξαν ή όχι. Είμαι «λαϊκός» αλλά όχι «λαϊκιστής», έχω «φίλους» αλλά όχι «εχθρούς»
          Αυτοί που διψάνε για εξουσία είναι ψυχικά ασθενείς άνθρωποι. Θέλουν ν' αποκτήσουν εξουσία για να πείσουν τον εαυτό τους πως είναι κάποιοι και να πείσουν και τους γύρω τους, ότι δεν πρέπει να τους βλέπουν σαν απλούς ανθρώπους, αλλά σαν εξαίρετους ανθρώπους.
          Δεν είχα λοιπόν και ούτε θα ήθελα να αποκτήσω αυτό το μικρόβιο που λέγετε «εξουσία» κάτι που απέδειξα έμπρακτα από την θέση του Αντιδημάρχου και τώρα ως ανεξάρτητου Δημοτικού Σύμβουλου που δεν ανήκει σε καμία παράταξη και δεν στηρίζει κανέναν, παρά μόνο την διάθεση του να βοηθήσει, όπου του ζητείται από τον κόσμο.
          Η οποιαδήποτε πρωτοβουλία παίρνω ως ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος έχει ως μοναδικό σκοπό, την ανάδειξη του τόπου και την δημιουργία και καθιέρωση θεσμών, χωρίς ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.
Όσον αφορά την ασέβεια προς τους θεσμούς, το μόνο που έχω να απαντήσω είναι ότι σε μια κοινωνία υπάρχουν τυπικοί και άτυποι θεσμοί, οι πρώτοι είναι το σύνολο των γραμμένων κανόνων, νόμων κτλ ενώ οι δεύτεροι είναι άγραφοι κανόνες συμπεριφοράς.
         

Όπως φαίνεται όμως, κάποιοι που δεν έχουν αποβάλει ακόμη το μικρόβιο της εξουσίας από επάνω τους, επιθυμούν να χρησιμοποιούν την εξουσία τους με λανθασμένο τρόπο κατά την ταπεινή μου γνώμη, δημιουργώντας έτσι, μόνο εμπόδια στην ανάπτυξη του τόπου που οι ίδιοι υποσχόταν στις προεκλογικές τους ομιλίες. 




Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΣΤΟ ΚΙΤΡΟΣ

Αιγίνιο 27-11-2013


Αναφορικά με τα δημοσιεύματα για το εργαστήρι ψηφιδωτών
«Οι λουλουδίες Κίτρους»

Όταν ο λαϊκισμός και η αγωνία για την «εξουσία» επικρατούν, παύει να υφίσταται η λειτουργία της λογικής και ο σεβασμός προς τους θεσμούς…αυτό συνέβη και στην αναφερόμενη περίπτωση.

Εκ του Δήμου Πύδνας Κολινδρού