Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων στην Κατερίνη Πιερίας

Επιπλέον συνελήφθη και μία 27χρονη υπήκοος Γεωργίας που απασχολούνταν παράνομα στο κατάστημα
Σε ειδικό χώρο του καταστήματος εντοπίστηκαν ένα πιστόλι κρότου αερίου, φυσίγγια
κρότου αερίου, κροτίδες και ένα σπρέι εκτόξευσης χημικών ουσιών
Συνελήφθη χθες (17.10.2013) το πρωί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, δύο ημεδαποί 32 και 38 ετών, για διεξαγωγή τυχερών παιγνίων.
Ειδικότερα, στην Κατερίνη Πιερίας, σε αστυνομικό έλεγχο καταστήματος παροχής υπηρεσιών διαδικτύου ιδιοκτησίας του 32χρονου, όπου είχαν εγκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία 32 ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κατελήφθη ο 38χρονος ως τσιλιαδόρος, να παρεμποδίζει και να αποτρέπει επικείμενο αστυνομικό έλεγχο με την χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και να μετατρέπει τα επί της οθόνης αυτών διενεργούμενα ηλεκτρονικά παίγνια.
Κατά τον έλεγχο του καταστήματος βρίσκονταν εντός του καταστήματος και έμπροσθεν των ηλεκτρονικών υπολογιστών δώδεκα θαμώνες. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος απασχολούσε μία 27χρονη υπήκοο Γεωργίας ως σερβιτόρα, η οποία στερούταν βιβλιάριου υγείας.
Ο κεντρικός ηλεκτρονικός υπολογιστής και τα παρελκόμενα του κατασχέθηκαν. Επιπλέον, σε αστυνομική έρευνα σε ειδικό ασφαλισμένο χώρο του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (1) πιστόλι κρότου αερίου και (1) γεμιστήρα,
  • (25) φυσίγγια κρότου αερίου,
  • (5) κροτίδες και
  • (1) σπρέι εκτόξευσης χημικών ουσιών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών, της νομοθεσίας περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων, φωτοβολίδων και συσκευών εκτόξευσης, της νομοθεσίας περί όπλων, της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και της νομοθεσίας για καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Προανάκριση διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κατερίνης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.