Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Εβδομάδα απεργιακού «πυρετού» ξεκινά την Δευτέρα

Κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα στους τομείς της Παιδείας, τη Υγείας. Δείτε το πρόγραμμα των απεργιών
Εβδομάδα μαζικών απεργιακών κινητοποιήσεων αρχίζει τη Δευτέρα.
Συγκεκριμένα, πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες αρχίζουν από αύριο Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά Ταμεία, στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και

στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη 618 εργαζομένων σε καθεστώς κινητικότητας.

Παράλληλα, στάση εργασίας από 11:30 έως το τέλος της βάρδιας ανακοίνωσε ΑΔΕΔΥ.

Στο «μέτωπο» της Παιδείας, η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα, ενώ 48ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί (ΟΙΕΛΕ) Δευτέρα και Τρίτη, μετά τη λήξη της οποίας θα επανακαθορίσουν τη στάση τους. Σημειώνεται ωστόσο οι αποφάσεις για συμμετοχή στην αεργία της ΟΙΕΛΕ θα ληφθούν ανά σχολείο.

Οι δάσκαλοι, την ίδια στιγμή, δεν συμπορεύονται με την ΟΛΜΕ και αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας αύριο, αλλά και να μετάσχουν στην 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει για τις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ για όλο το Δημόσιο.

Απεργία από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, κατά της επικείμενης διαθεσιμότητας 1.500 εργαζομένων στα πανεπιστήμια έχει αποφασίσει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων Ανώτατων Ιδρυμάτων.

Αύριο εξάλλου λήγει η προθεσμία που έχουν λάβει τα Ιδρύματα προκειμένου να στείλουν στο υπουργείο Παιδείας τις λίστες με τους 1.500 διοικητικούς υπαλλήλους που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σύμφωνα με τον υπουργό, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο ήδη έχουν ανταποκριθεί πολλά από τα 36 Ιδρύματα.

Κινητοποιήσεις θα λάβουν χώρα και στο χώρο της Υγείας.

Συγκεκριμένα, 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες απο την Τρίτη έως και την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν οι νοσοκομειακοί ιατροί.

Στη 48 απεργία της ΑΔΕΔΥ θα συμμετάσχουν Τετάρτη και Πέμπτη οι νοσηλευτές.

Πηγή: http://www.skai.gr/


Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook