Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ανεργία και μαύρη εργασία στη Βόρεια Ελλάδα

Για χρεοκοπημενους πολίτες και για οικονομικό πόλεμο μίλησαν σήμερα οι εκπρόσωποι των συνδικάτων των εργαζομένων στην συνέντευξη τύπου ενόψει των κινητοποιήσεων στην ΔΕΘ. 

"Η Βόρεια Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία τόνισε Π ο πρόεδρος του ΕΚΘ
Παναγιώτης Τσαραμπουλιδης. Έκανε λόγο για ανεργία 31,5% στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης ποσοστό που φθάνει στο 36% με όσους δουλεύουν περιστασιακά ή 2ώρα ή 3ώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΘ "έχουμε έναν εργαζόμενο για κάθε έναν άνεργο και έναν συνταξιούχο".

Αναφερόμενος στο θέμα της ΕΛΒΟ ο κ. Τσαραμπουλιδης μίλησε για εγκληματικές ενέργειες προαναγγέλλοντας ότι θα προσφύγει σ τον Εισαγγελέα και θα ζητήσει ποινικές ευθύνες στον ΥΠΟΙΚ Γιάννη Στουρναρα. 

Οικονομικός πόλεμος 

Για οικονομικό πόλεμο μίλησε ο ΓΓ της ΓΣΕΕ Νίκος Κουτσουκης. Έκανε λόγο για πολιτική ύφεσης και λουκετων που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην χρεοκοπία της χώρας καθώς οι Έλληνες, όπως σχολίασε έχουν χρεοκοπήσει. 

"Η φτώχεια ξεπέρασε το 30% του ελληνικού πληθυσμού πρόσθεσε μιλώντας για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. 

"Οι εταίροι και δανειστές επιδιώκουν να αγοράσουν φθηνά και υπεύθυνα τόσο σε επιχειρήσεις όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό" σχολίασε χαρακτηριστικά. 

Υποστήριξε παράλληλα ότι στην έκθεση της ΓΣΕΕ που θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες στην Θεσσαλονίκη θα αποδειχθεί ότι υπάρχει και άλλος δρόμος. 

"Δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να παριστάνει τον προστάτη των ισχυρών και τον δυνάστη των αδύναμων" κατέληξε. 

Μελανά χρώματα από συνδικάτα 

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν την κατάσταση που επικρατεί στ εργασιακά και οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων στην Βόρεια Ελλάδα. 

Έκαναν λόγο για ανεργία στο 30-50% για μεγάλα ποσοστά μαύρης εργασίας ενώ στηλίτευσαν την αδυναμία ελέγχων και την υποστελεχωση της επιθεώρησης εργασίας. 

Χαρακτηριστικά: 

- "Επιδεινώθηκε η ανεργία. Έφτασε το 40% . Αδειασε ο νόμος μας. Ψωνίζουν από τις όμορες χώρες" σημείωσε ο κ. Απόστολος Γκιγκουδης από το ΕΚ Έβρου. 


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ