Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ρεπορτάζ του Απόστολου Λάγιου από το 2ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου στον Δ.Δίου-Ολύμπου

 Στην ανατολική πλευρά του βουνού των θεών και συγκεκριμένα στον Δ.Δίου-Ολύμπου πραγματοποιήθηκε φέτος το 2ο ιστορικό ράλι Ολύμπου, το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για ράλι με τη συμμετοχή οχημάτων από τα οποία τα περισσότερα
κυκλοφόρησαν κατά τη δεκαετία του ’70.
Το 2ο ιστορικό ράλι Ολύμπου διοργάνωσε ο σύλλογος ιστορικού αυτοκινήτου Βορείου Ελλάδος (ΣΙΑΒΕ) υπό την αιγίδα της ελληνικής ομοσπονδίας οχημάτων εποχής (ΕΟΟΕ) και με τη στήριξη του δήμου Δίου-Ολύμπου.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πρωί του Σαββάτου 28 Σεπτεμβρίου έγινε η άφιξη των οχημάτων στον Πλαταμώνα, στο ξενοδοχείο PLATAMON PALACE.
Το βράδυ της ίδιας μέρας, στις 8.00, έγινε η συνάντηση των λεσχών της ΕΟΟΕ και όλων των ελεύθερων συμμετεχόντων για συζητήσεις άμεσου ενδιαφέροντος.
Την Κυριακή 29/9, μετά το πρωινό, έγινε ο τεχνικός έλεγχος σε όλα τα οχήματα καθώς και σ’ αυτά που είχαν έρθει εκείνη την ώρα για τον αγώνα.
Στις 11.00 το πρωί έγινε η εκκίνηση.
Στις 12.00 το μεσημέρι οι οδηγοί των οχημάτων βρέθηκαν στο Δίον όπου ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο.
Στην 1.30  ο αγώνας τερματίστηκε  με άφιξη των οχημάτων στην κεντρική πύλη του Ολύμπου στο Λιτόχωρο. Τα οχήματα παρατάχθηκαν προς έκθεση 
Τέλος ακολούθησε γεύμα και απονομή των επάθλων του αγώνα.