Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΔΙΑΙΤΑ “ΠΙΚΡΩΝ και ΩΜΩΝ ΟΥΣΙΩΝ” ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Έχει υποστηριχθεί, ότι με τον αποκλεισμό από τη διατροφή μας των πικρών ουσιών αποκλείσαμε μια από τις 4 βασικές γεύσεις: αλμυρό, ξινό, πικρό, γλυκό.
Πολλοί έχουν απορρίψει και το ξινό έχοντας πλέον μόνον το αλμυρό και το γλυκό. Έτσι έχει χαθεί η ισορροπία.
Ο γιατρός Αλκμαίωνας ασχολήθηκε με την ανατομία και την φυσιολογία και να διατυπώσει τις αντιλήψεις του για την υγεία και την ασθένεια, που υιοθέτησε και ο Ιπποκράτης ως εξής:




«Εκείνο που διατηρεί την υγεία είναι ισομερής κατανομή και ακριβής μείξις μέσα στο σώμα των δυνάμεων (=ισονομία) του ξηρού, του υγρού, του κρύου, του γλυκού, του πικρού, του ξινού και του αλμυρού.

Την Αρρώστια την προκαλεί η επικράτηση του ενός=μοναρχία). Η θεραπεία επιτυγχάνεται με την αποκατάσταση της διαταραχθείσης ισορροπίας, με τη μέθοδο της αντίθετης από την πλεονάζουσα δύναμη».

Η ακριβής μείξις, η ισονομία, η συμμετρία, η αρμονία, βρίσκονται επίσης στη βάση των Πυθαγορείων και του Ιπποκράτη. Γράφει ο Ιπποκράτης:

“Μέσα στον άνθρωπο υπάρχει το πικρό, το αλμυρό, το γλυκό, το ξινό, το στυφό και το άνοστο. Τα συστατικά αυτά όταν αναμειγνύονται και ενώνονται μεταξύ τους, ούτε φαίνονται ούτε βλάπτουν τον άνθρωπο. Όταν όμως κάποιο απ΄όλα διαχωριστεί και μείνει μόνο του τότε φαίνεται να προκαλεί βλάβη”.

Αν τρώμε πολλά γλυκά και υδρογονάνθρακες και έχει γίνει το σώμα μας σοκολάτα και ζαχαροπλαστείο, έχει επέλθει ανισορροπία. Την επικράτηση των γλυκών σε βάρος του πικρού θα την πληρώσουμε και μάλιστα ακριβά. Οι όγκοι είναι γεμάτοι από ζάχαρη. Αυτό απέδειξε ο Warburg.

Το 2001 ένα ιατρικό συνέδριο στην Καρλσρούη της Γερμανίας, επιβεβαίωσε την παροιμία: «ότι είναι πικρό στο στόμα, είναι καλό στο στομάχι».
Τονίστηκε ότι οι πικρές ουσίες, συμβάλλουν αποφασιστικά στη συνολική διαδικασία της πέψης:


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

aneksigita-fainomena.blogspot.gr