Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ: Συναυλίες με τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Ν. Μποφίλιου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Συναυλίες με τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου
και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη
Το Σάββατο με τη Ν. Μποφίλιου
 Εξαιρετικές συναυλίες περιλαμβάνει το τριήμερο πρόγραμμα του 42ου Φεστιβάλ Ολύμπου, οι
οποίες θα γίνουν την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο.
Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, στις 9.00 μμ., με την αιγίδα του Δήμου Δίου - Ολύμπου η Δημοτική Χορωδία του Λιτοχώρου «Ι. Σακελλαρίδης» (http://www.dxorodia-lit.gr/) στον προαύλιο χώρο του Βυζαντινού Ναού της Παναγίας στην Κονταριώτισσα, αποδίδει σε έναν διάλογο μουσικής και ποίησης το δημοτικό τραγούδι και τα παραδοσιακά ακούσματα της Μακεδονικής Γης. 

Η επιμέλεια κειμένων και τραγουδιών, η διεύθυνση χορωδίας και ορχήστρας είναι της Μαρίκας Φωτοπούλου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου, στις 9,00 μμ. στο Κάστρο του Πλαταμώνα (http://odysseus.culture.gr/h/3/gh352.jsp?obj_id=7961), ο Αλκίνοος Ιωαννίδης παρουσιάζει ανανεωμένος  από έναν πλούσιο καλλιτεχνικά χειμώνα μια διαφορετική και φρέσκια παράσταση. Με τον μουσικό συνοδοιπόρο του, εξαίρετο τσελίστα και πολυμουσικό Γιώργο Καλούδη, ετοίμασαν ένα πολύ ξεχωριστό πρόγραμμα που δίνει έμφαση στην εσωτερική ένταση, στην ερμηνευτική λεπτομέρεια και στην ευρυχωρία της ησυχίας. Η γενική είσοδος κοστίζει 10€.


Τέλος, το Σάββατο στο Κάστρο του Πλαταμώνα, στις 9.00 μμ., η Νατάσσα Μποφίλιου με το  Θέμη Καραμουρατίδη και το Γεράσιμο Ευαγγελάτο συνεχίζουν το μαγικό τους ταξίδι με το «Το πέρασμα των μάγων». Είναι μια αναδρομή από την πρώτη γνωριμία τους μέχρι σήμερα και παρουσιάζουν μια παράσταση γεμάτη φως, συγκίνηση, δύναμη, εκρηκτικές διασκευές και  σημαντικές στιγμές από το ρεπερτόριο που καθόρισε την πορεία της έως σήμερα.