Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Το Τμ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη «Μαύρη Δευτέρα» των απολύσεων 2.500 εκπαιδευτικών - ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων: "Η κυβέρνηση συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της"

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

Το Τμ. Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη «Μαύρη Δευτέρα» των απολύσεων 2.500 εκπαιδευτικών

Η Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013 θα μείνει στην ιστορία της εκπαίδευσης ως μαύρη μέρα, χαρακτηρισμένη από αυταρχισμό και αντιδημοκρατικότητα, η μέρα των απολύσεων 2.500 εκπαιδευτικών.
Με οριακή πλειοψηφία στη βουλή η κυβέρνηση καταδικάζει χιλιάδες εκπαιδευτικούς και τις
οικογένειές τους στην ανεργία και στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα εξαπολύει ευθεία επίθεση σε 21.000 μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους και δεν θα το βρίσκουν. Καταργεί σημαντικούς τομείς και ειδικότητες από την δημόσια τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση και τους παραδίδει βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα.
Η επίθεση της κυβέρνησης δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς, αλλά και χιλιάδες εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση, την υγεία τη δημόσια τηλεόραση.
Ο Υπουργός Παιδείας, ειδικότερα, με τις ενέργειές του, καταλύει κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας. Προτρέχει του νόμου και κινεί τις διαδικασίες διαθεσιμότητας, πριν ακόμα και από την ψήφιση του στη βουλή, με την ίδια λογική που προχώρησε σε επιστράτευση πριν υπάρξει απεργία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσει αυτές τις παράνομες και αντισυνταγματικές ενέργειες και θα τις ακυρώσει στην πράξη.
Στον δημόσιο τομέα που εμείς οραματιζόμαστε, ως μοχλό της παραγωγικής οικονομικής κοινωνικής και οικολογικής ανασυγκρότησης της χώρας, όλοι οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν έχουν τη θέση τους. Όλοι οι εκπαιδευτικοί είναι απαραίτητοι για την μεγάλη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που θα υλοποιήσει η κυβέρνηση της Αριστεράς και θα επαναπροσληφθούν.

ΣΥΡΙΖΑ για το κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων: "Η κυβέρνηση συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της"


Σχόλιο του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για κλείσιμο δημόσιων νοσοκομείων

Ολόκληρο το σχόλιο
Οι μεθοδευμένες επιθέσεις που δέχεται το δημόσιο σύστημα υγείας από τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζει η μνημονιακή συγκυβέρνηση είναι μια πραγματικότητα.
Προκειμένου να ανταπεξέλθει στις μνημονιακές της υποχρεώσεις για μείωση του κόστους στο χώρο της υγείας από 10,5% του ΑΕΠ σε 6%, η κυβέρνηση συνεχίζει την ανάλγητη πολιτική της, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της για κλείσιμο δεκάδων νοσοκομείων μέσω των συγχωνεύσεων και των νέων οργανογραμμάτων που ήδη εφαρμόζονται σε αρκετά νοσοκομεία. Η επιβεβαίωση έρχεται δια στόματος του Υπ. Υγείας για τα 6 πρώτα νοσοκομεία της Αττικής που μπαίνουν στο πρόγραμμα συγχωνεύσεων- καταργήσεων.
Ο κ. Γεωργιάδης, παρά τις κενές υποσχέσεις ότι ο χώρος της υγείας δεν θα πειραχτεί, είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει χωρίς κανένα ενδοιασμό και με μεγάλη ευχαρίστηση, την πλήρη διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Το λουκέτο σε νοσοκομεία και μονάδες του ΕΟΠΥΥ, οι χιλιάδες διαθεσιμότητες που ανοίγουν ουσιαστικά και το δρόμο για απολύσεις, είναι η μόνη πραγματικότητα που θα αποβεί ολέθρια για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και θα οδηγήσει σε ένα εξαθλιωμένο σύστημα υγείας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει περισσότερο από ποτέ την ανάγκη που υπάρχει να δοθεί ένα τέλος στις εγκληματικές πολιτικές της συγκυβέρνησης. Η υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν «περιττό δημοσιονομικό βάρος» που θα παραδοθεί σαν ένα ακόμα φιλέτο στον ιδιωτικό τομέα.
Μόνη διέξοδος για να ανατραπούν τα αντιλαϊκά σχέδια τους είναι ο συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων στην υγεία μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού. Μόνο η συσπείρωση και η αντίσταση της κοινωνίας θα βάλει τέλος στην καταστροφή που επιδίδονται οι ακραιφνείς θιασώτες των μνημονιακών πολιτικών!
Η στήριξη και η συμμετοχή στην πανελλαδική πανυγειονομική απεργία στις 24 Ιουλίου έξω από το Υπ. Υγείας στις 11πμ, είναι ένα αποφασιστικό βήμα για να μπει ένα φρένο στα λουκέτα και στις απολύσεις στον χώρο της υγείας.
Το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ