Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Η χαμηλή κοινωνική απήχηση των άλλοτε μεγάλων κομμάτων αποτελεί αιτία κατάργησης της χρηματοδότησης τους, διότι αδυνατούν να αποπληρώσουν στις δανείστριες τράπεζες

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πάρα πολύ
Η χαμηλή κοινωνική απήχηση των άλλοτε μεγάλων κομμάτων αποτελεί αιτία κατάργησης της χρηματοδότησης τους, διότι αδυνατούν να αποπληρώσουν στις δανείστριες τράπεζες.

Το Κοινοβούλιο αμνήστευσε με τρικομματική συναίνεση τα υπερχρεωμένα και
φθαρμένα πολιτικά Κόμματα. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Οι αρχηγοί των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για ηθική αυτουργία σε απιστία σε βάρος του Δημοσίου.Πώς αλήθεια τα καταχρεωμένα κόμματα άλλοτε εξουσίας θα κατορθώσουν να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους, όταν με πρόχειρους υπολογισμούς οφείλουν σε τραπεζικά ιδρύματα τα 234 εκ ευρώ? Πώς θα καλυφθεί η μαύρη τρύπα για την οποία δεν αρκεί η κρατικά επιχορήγηση? Δεν  έχουν ως ιδιόμορφα νομικά πρόσωπα ήδη πτωχεύσει και μάλλον πρέπει να κατεβάσουν ρολά? Είναι δυνατόν να συζητείται η χρηματοδότηση των κόμματων να εξαρτάται πλην της εκλογικής τους επίδοσης από το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων τους?
Αναντίρρητα με την τροπολογία της τελευταίας στιγμής πού ψήφισε η ελληνική βουλή ,με προεξέχοντα τον ημέτερο και συντοπίτη κ. Χριστογιάννη,, και ήλθε καθ υπόδειξην της τρικομματικής κυβέρνησης, με τον πλέον καταχρηστικό και αντικοινοβουλευτικό τρόπο, παρέχεται ασυλία και αμνήστευση στα πολιτικά κόμματα και άλλους δημόσιους φορείς για επισφαλή δάνεια πού ελήφθησαν από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα τα παρελθόντα έτη , κατά ευθεία
παράβαση της κείμενης Νομοθεσίας.
Ορισμένοι φαίνεται φοβήθηκαν την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από τούς άμεμπτους οικονομικούς Εισαγγελείς, και ανεπίτρεπτα παρενέβησαν νομοθετικά πριν η υπόθεση φθάσει στο ακροατήριο των ποινικών δικαστηρίων.
Γιατί άραγε τέτοια σπουδή και συνάμα προχειρότητα για το μείζον θέμα της παράνομης χρηματοδότησης και δανειοδότησης κομμάτων πού φθίνουν, συρρικνώνονται εκλογικά και ενδεχομένως αδυνατούν στο εγγύς μέλλον να ανταποκριθούν στις δανειακές υποχρεώσεις τους? Τίθενται αμείλικτα ερωτήματα για αυτήν την περίεργη νομοθετική πρωτοβουλία και πρακτική που έσπευσε να επικυρώσει η βουλή. Δεν είναι πράγματι σκανδαλώδης και απαράδεκτη αυτή η τροπολογία νυκτός πού απήλλαξε Τράπεζες και πολιτικά κόμματα από ποινικές ευθύνες? Πόσα χρήματα οφείλουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ακριβώς που έχουν ενεχυριάσει ήδη την κρατική επιχορήγηση?
Ποιός υπαγόρευσε αυτήν την επαίσχυντη τροπολογία που εκθέτει πέραν από τούς υπογράφοντες βουλευτές επαρχίας, μάλλον σκοπίμως, και το ελληνικό Κοινοβούλιο πού αναμφισβήτητα αιφνιδιάστηκε? Ο λαός που ταλαιπωρείται ,καταδιώκεται θα τιμωρήσει σκληρά αυτήν την κοινοβουλευτική αυθαιρεσία πού δείχνει παντελή έλλειψη σεβασμού στο εκλογικό σώμα.
Είναι καιρός βλέποντας αυτά τα κοινοβουλευτικά κόλπα και τις μεθοδεύσεις, εμείς οι πολίτες να γίνουμε σοφότεροι πιο υποψιασμένοι και επιφυλακτικοί, όταν ασκούμε το εκλογικό δικαίωμα μας, διότι την στιγμή πού δίνουμε μάχη επιβίωσης καθημερινά αντιμέτωποι με τα χαράτσια και την βαριά και άδικη, άνιση φορολόγηση , οι κ.κ. βουλευτές με απόλυτη προτεραιότητα, πονηρά φροντίζουν σε διατεταγμένη υπηρεσία να απαλλάξουν τα κόμματα πού υπηρετούν, αδιαφορώντας για την δικαιολογημένη και διογκούμενη κοινωνική οργή και αγανάκτηση, χωρίς να αισχύνονται ουδόλως.
Είναι πλέον επιβεβλημένο να καταργηθεί νομοθετικά η κρατική επιχορήγηση αλλά και δανειοδότηση των πολιτικών κομμάτων πού πρέπει πλέον να αυτοχρηματοδοτούνται με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα.
ΒΑΣΙΛΗΣ Δ.ΝΟΥΛΕΖΑΣ δικηγόρος Ποινικού Δικαίου.