Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Στοπ στη μεταφορά μαθητών

Οριστικό χειρόφρενο βάζουν από αύριο 20 Μαρτίου οι λεωφορειούχοι μέλη του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας - Θράκης ζητώντας να υπογράφουν οι συμβάσεις μεταφοράς μαθητών για την φετινή περίοδο καθώς και την εξόφληση των δεδουλευμένων
τους. 

Η διακοπή των δρομολογίων αφορά περίπου 5000 μαθητές στο νόμο Θεσσαλονίκης , εκ των οποίων 1000 των ειδικών σχολείων. 

Την ίδια ώρα 200 οδηγοί και 100 συνοδοί που απασχολούνται στη μεταφορά μαθητών μένουν χωρίς αντικείμενο μέχρι να βρεθεί λύση. 

Στην επιστολή τους προς την Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων και Κηδεμονων Θεσσαλονίκης, οι λεωφορειουχοι επισημαίνουν " είναι λυπηρό να μην μπορούμε να πληρώσουμε τις αποδοχές των εργαζομένων μας, τα πετρέλαια και τις υποχρεώσεις μας, αφού δεν λαμβάνουμε τα συμφωνημένα. Είμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής καταστροφής". 

Οι λεωφορειουχοι αναμένεται αύριο ή μεθαύριο να πραγματοποιήσουν κινητοποίησεις χωρίς όμως να επιθυμούν την παρακώλυση της κυκλοφορίας. 

Τα προβλήματα των λεωφορειουχων 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου κ. Παναγιώτη Χαραλάμπους τα προβλήματα που τους ταλανίζουν είναι ότι από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα δεν έχει υπογράφει σύμβαση για την μεταφορά των μαθητών. Μάλιστα υποστηριξε ότι μια τροπολογία που αλλάζει την μείωση στις αποδοχές τους για την φετινή χρόνια συνιστά ενα εμπόδιο που καθιστά αδύνατη την υπογραφή των συμβάσεων. 
Το δεύτερο ζήτημα που απαιτούν να λυθεί άμεσα είναι η εξόφληση των δεδουλευμένων τους από τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους. Συνολικά υπολογίζεται ότι τα οφειλόμενα του κράτους προς τους πράκτορες φτάνουν τα 5 εκ. ευρώ. 

Σύμφωνα με τον κ. Χαραλάμπους μεταφορά μαθητών θα γίνουν περίπου στα 10 από τα 200 δρομολόγια, στα οποία η σύμβαση έχει γίνει με τον δήμο και όχι με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπως συμβαίνει πχ στο δήμο Λαγκαδά. 

5000 παιδιά μεταφέρονται στα σχολεία τους στο νόμο Θεσσαλονίκης. Περίπου 35 επιχειρήσεις απασχολούνται στην μεταφορά μαθητών απασχολοντας περίπου 300 εργαζόμενους (200 οδηγοί και 100 συνοδοί). 


 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

www.rthess.gr/