Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Η σθεναρή λαϊκή αντίσταση θα εκδιώξει τον δικομματισμό

Μας το έστειλε ο Βασίλειος Νουλέζας..... Ευχαριστούμε πολύ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ δικηγόρου
Αντιληφθήκατε τον αφανισμό , την συρρίκνωση , την κατάργηση του
καταστρεπτικού δικομματισμού στην σύγχρονη μεταπολιτευτική Ελλάδα, αυτήν την επώδυνη για όλους μας εναλλαγή στην εξουσία Πρωθυπουργών από παραδοσιακές πολιτικές οικογένειες που κυριάρχησαν μεταπολιτευτικά στην πατρίδα μας? Ήδη έχουμε μεταβεί σε τρικομματική διακυβέρνηση , σε Κυβέρνηση συνασπισμού πολιτικών κομμάτων διαφορετικής ιδεολογίας και φιλοσοφίας, αναγκαστικά μάλλον μετά την δημοσιονομική κατηφόρα, την παρατεταμένη ύφεση που έπληξε καίρια την εξουθενωμένη και αδύναμη οικονομία μας, αλλά και τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα, πριν μερικά χρόνια δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε, αυτό το μοντέλο διακυβέρνησης.
Εισήλθαμε στην εποχή του Δ.Ν.Τ., σε μια περίοδο ανθρωπιστικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης , χωρίς ορατή διέξοδο στο εγγύς μέλλον. Όμως αλήθεια απεβίωσε ο δικομματισμός αναρωτηθήκατε η κυριαρχεί ακόμη , παρά τις σημαντικές πολιτικές ανακατατάξεις και την αλλαγή του πολιτικού χάρτη στην χώρα μας? Ο δικομματισμός αναντίρρητα έφερε δεινά στον τόπο, συνέβαλε να πλουτίσουν οι πολιτικοί και να φτωχύνει ο λαός , όπως προκύπτει αβίαστα από μια απλή ανάγνωση τού δοθέν έσχες πολλών επαγγελματιών πολιτικών.
Μήπως να νομοθετήσουμε κανείς να μην μπορεί να εκλέγεται πέραν από δύο τετραετίες, και αυστηρότερους ελέγχους της περιουσιακής κατάστασης τους? Απεχθάνεται, απορρίπτει η πλειονότητα ων πολιτών τον δικομματισμό που οδήγησε την άλλοτε ευημερούσα Ελλάδα σε αυτήν την δεινή οικονομική θέση, σε σημείο να κουβαλάει ένα δυσβάσταχτο εξωτερικό χρέος ανάλογο τριτοκοσμικών κρατών που είναι αντικειμενικά ανέφικτο να ξεπληρώσει? Δεν πληρώνουμε την εγκληματική οικονομική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών με βαρύτατη φορολογία που δεν αντέχουμε να αντιμετωπίσουμε ?Και όμως όλοι οι συστημικοί πανηγυρίζουν βιαστικά για την διαφαινόμενη διάσπαση του αντιμνημινιακού Καμμένου πού μάλλον θα αποτραπεί.
Αυτοί οι πρωτοκλασάτοι που διέπραξαν ειδεχθή, απαράγραπτα εγκλήματα κατά της Ελλάδας και ομιλούν , επιχειρηματολογούν υπέρ της αναγκαιότητας των Μνημονίων, θα έπρεπε να λογοδοτούν στην τακτική Δικαιοσύνη.
Αποδείχθηκε ότι οι δύο βασικοί πυλώνες της εξουσίας είχαν τελικά την ίδια νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, την λεγόμενη δεξιά με καμουφλάρισμα, ισοπέδωσαν κοινωνικές τάξεις, διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό μάς κατακλέβουν σήμερα με αντισυνταγματικά ,αντικοινωνικά νομοθετικά εκτρώματα και βάρβαρα χαράτσια που μας επιβάλλουν με καταναγκασμό, για την παραμονή στην διαιρεμένη και καταρρέουσα ενωμένη Ευρώπη, αντί να συγκρουσθούμε κάθετα μαζί τους να αφυπνισθούμε , πριν ξεπουλήσουν τα πάντα εμείς κυριολεκτικά αυνανιζόμεθα και παρακολουθούμε αδρανείς πίσω από το πληκτρολόγιο μας, έχοντας εθισθεί με την ιδέα τής κατοχής από τούς άπληστους δανειστές μας. Τι απέγινε η ισχυρή Ελλάδα του '90 , που πήγε η αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια μας? Βιώσαμε ως πολιτικό σύστημα τον δικομματισμό, την πολιτική αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πού φθίνουν, πού μας έφθασαν στην κοινωνική περιθωριοποίηση και εξαθλίωση , για αυτί αμφισβητούμε πλέον τον δικομματισμό που ισοδυναμεί με κομματικό έλεγχο του εκδημοκρατισμένου, κοινωνικού κράτους πού όμως νομοτελειακά είναι στο τέλος του και σήμερα έμειναν τα συντρίμμια του. Καιρός να αμφισβητήσουμε δυναμικά την λογική και πρακτική του δικομματισμού, να τον πετάξουμε στα σκουπίδια, εκεί όπου συνάνθρωποι μας αναζητούν τροφή.