Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

ΣΕΒΕ: ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ: εκδήλωση ΣΕΒΕ-ΕΤΕΒΕ-ICBS στη Θεσσαλονίκη

Μας το έστειλε o ΣΕΒΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Περισσότερο από 200 άτομα παρακολούθησαν την εκδήλωση, ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΜΕ ΚΕΡΔΟΣ, που οργανώθηκε από το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος-ΣΕΒΕ, το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο Βορείου Ελλάδος-ΕΤΕΒΕ και το ICBS
Thessaloniki Business College, στο Συνεδριακό Κέντρο του ICBS, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Μετά την εισαγωγική προσφώνηση του Γενικού Προξένου της Τουρκίας Tugul Biltekin, ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Δημήτρης Λακασάς, τόνισε την σημασία του δόγματος «Παράγω και Εξάγω», δηλαδή ότι έχοντας μια ανταγωνιστική παραγωγή που να στηρίζεται σε σωστές βάσεις μπορούμε να διεκδικήσουμε μερίδιο στις διεθνείς αγορές. Ο Αντιπρόεδρος του Ελληνοτουρκικού Επιμελητήριου, Δημήτρης Συμεωνίδης, παρουσίασε τις υποστηρικτικές ενέργειες του Επιμελητηρίου για τους εξαγωγείς προς την Τουρκία, τονίζοντας τις σημαντικές δυνατότητες που προσφέρονται προς τους εξαγωγείς από τη Βόρεια Ελλάδα. Ο Πρόεδρος τουICBS, Ρήγας Τζελέπογλου, αναφέρθηκε στη σημασία της κατάλληλης και με σύγχρονο περιεχόμενο εκπαίδευσης και στην υποστήριξη των εξαγωγών.

Τα πρακτικά βήματα και τις κατάλληλες υπηρεσίες για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας  παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας του ΣΕΒΕ, Γεδεών Βούλης. Ο Abdulkadir Kahraman, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της TUSKON παρουσίασε τη δραστηριότητα της Συνομοσπονδίας επιχειρηματιών και βιομηχάνων Τουρκίας και έδωσε πρακτικές πληροφορίες για επιτυχημένες εξαγωγές προς την Τουρκία. Ο Ακαδημαικός Διευθυντής του ICBS, Χρήστος Μαλαβάκης, αναπτύσσοντας τις προϋποθέσεις και τους όρους για μια κερδοφόρα, ανταγωνιστική και διατηρήσιμη λειτουργία της εξαγωγικής επιχείρησης πρότεινε τις αναγκαίες κατευθύνσεις στρατηγικής για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων και έκανε προτάσεις για την επιτυχημένη και επικερδή, με αποτελεσματικότητα λειτουργία των εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης υπογράφηκε Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΣΕΒΕ και του ΕΤΕΒΕ για την προώθηση των ελληνο-τουρκικών εμπορικών και οικονομικών σχέσεων και τη συνέργια σε δράσεις υποστήριξης επιχειρήσεων για την ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους στη τουρκική και ελληνική αγορά.