Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μάρτιος 2012: Ταξίδι στην Ελλάδα της δημιουργίας

Ταξίδι στην Ελλάδα της δημιουργίας


Η Τέχνη, η έκφραση δηλαδή της ανθρώπινης δημιουργικότητας και φαντασίας, είναι μια έννοια στενά
συνυφασμένη με την Ελλάδα. Τέχνες όπως η γλυπτική, η αγγειοπλαστική, η κοσμηματική, έχουν μακραίωνη παράδοση στον ελληνικό χώρο. Με δείγματα εμπνευσμένης δημιουργίας διάσπαρτα σε κάθε γωνιά της, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, η Ελλάδα αυτό το μήνα σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στις τέχνες, που θα σας γεμίσει με αξέχαστες εμπειρίες και αναμνήσεις. Ως τόπος γέννησης του θεάτρου, σας οδηγεί στα Αρχαία Θέατρά της - με εξέχον αυτό της Επιδαύρου- όπου θα μυηθείτε στην αρχαία ελληνική τραγωδία  και κωμωδία. Σας συστήνει τους τσικαλάδες της Σίφνου· τους μαρμαροτεχνίτες της Τήνου· τους χρυσικούς της Στεμνίτσας. Με τα αξιόλογα Διεθνή Φεστιβάλ σας αποκαλύπτει το σύγχρονο χαρακτήρα της. Μέσα από την ονειρική, ποιητική ατμόσφαιρα της γραφής του Θεόδωρου Αγγελόπουλου, σάς μεταφέρει νοερά σ’ ένα «Ταξίδι στα Κύθηρα». Η επιλογή είναι δική σας… Η ομάδα του Visitgreece

«Ελλήνων Τέχνες»



Arts and crafts in Greece
Υγρός πηλός πλάθεται και μεταμορφώνεται σε κεραμικά έργα τέχνης από τους τσικαλάδες της Σίφνου. Ακατέργαστοι όγκοι μαρμάρου σμιλεύονται σε καλλιτεχνικά αριστουργήματα από τους μαρμαράδες της Τήνου. Χρυσός και ασήμι μορφοποιούνται σε περίτεχνα κοσμήματα από τους χρυσικούς της Στεμνίτσας.
  Δείτε πως…



«Ταξίδι στα συννεφιασμένα τοπία του Αγγελόπουλου»

Αφιέρωμα: Θόδωρος ΑγγελόπουλοςΈφυγε πρόωρα από τη ζωή ωστόσο τα τοπία του που ταξίδεψαν την Ελλάδα εκτός συνόρων και την έκαναν γνωστή διεθνώς, έμειναν αναμφισβήτητα στην αιωνιότητα. Ο κινηματογραφικός φακός του Αγγελόπουλου μας καλεί  σε ένα ταξίδι στα μαγευτικά τοπία που απαθανάτισε τυλιγμένα στην ομίχλη. Σταθμοί μας εδώ τα μυθικά Κύθηρα και η Φλώρινα, η Μούσα του σκηνοθέτη.
Το ταξίδι ξεκινά…

Φεστιβαλικά ραντεβού στην Ελλάδα

Ζήσε από κοντά την μοναδική εμπειρία συμμετοχής σε Διεθνή Φεστιβάλ γεμάτα μουσική, κινηματογράφο, χορό και θέατρο. Από τη Δράμα και τη Νάουσα ως την Ολυμπία και την Καλαμάτα, η Ελλάδα φιλοξενεί ετησίως αξιόλογα Φεστιβάλ Κινηματογράφου, χορού, Θεάτρου και Μουσικής, από τα οποία δεν πρέπει να λείπετε!

Απαραίτητοι φεστιβαλικοί σταθμοί σας, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, που κρατούν τα ηνία της διοργάνωσης διεθνών φεστιβάλ, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ανεπανάληπτη που θα χαραχτεί στη μνήμη σας για πάντα!


Visit Greece Blog!


Το Visit Greece Blog σας καλεί να ενώσετε τις δυνάμεις σας μαζί με επιφανείς Έλληνες της Ελλάδας και του εξωτερικού, παγκοσμίως γνωστούς επαγγελματίες του τουρισμού και φημισμένους travel bloggers, προκειμένου να αναδείξουμε όλοι μαζί τις ιδιαίτερες ομορφιές της πατρίδας μας, της Ελλάδας των διαφορετικών εμπειριών, της ποιότητας και των αυθεντικών ανθρώπων.

Ας μοιραστούμε προσωπικές ταξιδιωτικές εμπειρίες αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για τους επισκέπτες, αναδεικνύοντας μαζί την Ελλάδα που αγαπάμε.
Η Ελλάδα είμαστε όλοι εμείς!


Μια Περιήγηση στα Αρχαία Θέατρα
Αρχαία Θέατρα

Οι ξεναγοί μας προσκαλούν να γνωρίσουμε τα Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας, ένα θεσμό της Αρχαίας πόλης-κράτους που αναπτύχθηκε στα τέλη της αρχαϊκής περιόδου και διαμορφώθηκε πλήρως κατά την κλασική περίοδο.
Ας τους ακολουθήσουμε...



Culture in Greece
βίντεο Ελληνικός πολιτισμόςΈχετε ποτέ σκεφτεί πώς είναι να βιώνετε την ομορφιά και τον πολιτισμό της χώρας μας;
Μερικοί επισκέπτες μεταφέρουν την εμπειρία τους από ολόκληρη την Ελλάδα.
Οι μαρτυρίες τους αναβιώνουν την αιώνια πολιτισμική ομορφιά της!

Δείτε το βίντεο...