Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Ενδιαφέρον από 17 επενδυτικά σχήματα εκδηλώθηκε για την εξαγορά της ΔΕΠΑ


ΜΕ την εκδήλωση ενδιαφέροντος από 17 επενδυτές που προέρχονται από 12 χώρες, εκ των οποίων οι 7 εκτός ευρωζώνης, έκλεισε χθες η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την
αποκρατικοποίηση του ελληνικού ομίλου φυσικού αερίου ΔΕΠΑ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, οι προτάσεις που υποβλήθηκαν αφορούν τόσο τη ΔΕΠΑ όσο και την κατά 100% θυγατρική της ΔΕΣΦΑ ξεχωριστά, αλλά και τον όμιλο ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ ως σύνολο. 
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, «το μέγεθος αλλά και η ποιότητα του ενδιαφέροντος αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα, η οποία εισέρχεται πραγματικά σε μια νέα φάση οικονομικών εξελίξεων, καθώς και επιβράβευση των προσπαθειών του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».

Η ανακοίνωση της λίστας των ενδιαφερομένων θα γίνει αφού πρώτα ελεγχθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, κατά πάσα πιθανότητα στις 4 Απριλίου, η εκπλήρωση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων των προτάσεων. Εν συνεχεία θα ανακοινωθεί ποιοι από τους ενδιαφερόμενους θα κληθούν να υποβάλουν ενδεικτικές προσφορές. Όσοι από τους ενδιαφερομένους προεπιλεγούν, αφού υπογράψουν το σχετικό σύμφωνο εμπιστευτικότητας, θα λάβουν το ενημερωτικό δελτίο καθώς και τα έγγραφα για την υποβολή ενδεικτικών προσφορών. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι επισήμως το ενδιαφέρον τους για τη ΔΕΠΑ έχουν ήδη ανακοινώσει οι όμιλοι Μυτιληναίου και Βαρδινογιάννη, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι η ρωσική Gazprom, η ιταλική ENI, η αζερική Socar, η αλγερινή Sonatrachη, η ισπανική Gaz Natural, η Qatar Investment Authority, η Ισραηλινή Delek, η γαλλική Gaz de France Suez και η αυστριακή OMV.




http://www.express.gr/news/finance/583214oz_20120331583214.php3