Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Τρικούβερτος δεσποτοκαβγάς...στη Μονή Πεντέλης!!


Ο κακός χαμός έγινε, λίγο μετά το μεσημέρι της Δευτέρας, στη Συνοδική εορτή, εις μνήμη του Πατριάρχου Φωτίου,στη Μονή Πεντέλης!

Επίσημος ομιλητής είχε ορισθεί από την Σύνοδο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με θέμα
<<Η κρίση της σύγχρονης κοινωνίας και η εκκοσμίκευση της εκκλησιαστικής διακονίας>>.

Λίγο πριν τη λήξη της εκδήλωσης,άναψαν τα αίματα,όταν ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας,αναφέρθηκε στην περίπτωση του φυλακισμένου Αρχιεπισκόπου Αχρίδος,επισημαίνοντας πως δεν έδειξαν για το πρόσωπό του,την ίδια ευαισθησία ,ως Εκκλησία,που έδειξαν όμως για τον Ηγούμενο Εφραίμ.

Μάλιστα ο κ.Χρυσόστομος,φανερά ενοχλημένος από την κριτική που δέχτηκε για το κείμενο που δημοσίευσε σχετικά με την απόφαση της Δ.Ι.Σ. αναφορικά με την προφυλάκιση του Εφραίμ, προσπάθησε να δώσει τη δική του απάντηση, διότι όπως είπε από τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκε αυτή η απόφαση της Δ.Ι.Σ. σημαίνει ότι έχει ο καθένας το δικαίωμα να ασκήσει κριτική πολλώ δε μάλλον ένας Αρχιερεύς μέλος της Ιεραρχίας.

Εκείνη τη στιγμή παρενέβη, ως μη όφειλε, από το ακροατήριο ο Μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος ο οποίος με υψωμένη φωνή κάλεσε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας να σταματήσει τονίζοντας ότι "δεν είναι εδώ το μέρος για να απαντήσετε. Δεν είναι εδώ το μέρος για να εγκαλείτε την Ιερά Σύνοδο δημόσια, θα τα πούμε αύριο εν Συνόδω", υπογράμμισε ο Μητροπολίτης Γλυφάδας.

Φανερά ενοχλημένος και θυμωμένος ο κύριος Χρυσόστομος του απάντησε ως εξής:
" Θα μου κόψετε το λόγο; Θα μου κλείσετε το στόμα; Να προσέχετε τις λέξεις που χρησιμοποιείτε, γιατί δεν ξέρετε την δυναμική τους".
Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας ανταπάντησε από το ακροατήριο:
" Κι εσείς να προσέχετε γιατί έχω τα γραπτά σας"...

Αμέσως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος πήρε το λόγο, ζήτησε από τον Μητροπολίτη Γλυφάδας να μην φωνάζει, να ηρεμήσουν τα πνεύματα και έκλεισε την εκδήλωση με το... "Δι 'ευχών"!

Σε μια εποχή που η χώρα μας δοκιμάζεται, που οι πολιτικοί μας δίνουν την μάχη τους για να παραμείνουμε στο ευρώ, οι Δεσποτάδες μας ασχολούνται με το... κοτέτσι τους!

Κάτι φήμες που έλεγαν μέχρι πριν από λίγο οτι ακούστηκαν κάτι περίεργες κραυγές που έλεγαν " ...άντε παίξε με τις κούκλες σου ρε,"δεν επιβεβαιώθηκαν....

http://www.kentrinews.gr/politiki/211-2012-02-06-15-02-59