Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Οι νέες λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη


Πραγματοποιήθηκε σήμερα η σύσκεψη στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης και ανακοινώθηκαν οι νέες
λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη. Από τη μεριά του ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε πως το ΙΧ θα εξοριστεί από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υφυπουργός υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης αλλά και πλήθος φορέων της πόλης.

Οι νέες λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη
Η πόλη θα αποκτήσει στο εγγύς μέλλον 4 νέες λεωφορειολωρίδες. Στη Λεωφόρου Στρατού (από την Καυτατζόγλου μέχρι την Αγ. Τριάδος), στην Παπαναστασίου, Στην Αγγελάκη και στην Αν. Παπανδρέου – πρώην Ανθέων- (από την Κορομηλά μέχρι την Θεμ. Σοφούλη).
Παράλληλα, θα δοθεί άδεια λειτουργίας για την λεωφορειολωρίδα της Εθνικής Αντιστάσεως, όπου έχει κατασκευαστεί αλλά δεν λειτουργούσε καθώς δεν είχε άδεια.
Το συνολικό κόστος για το έργο θα φτάσει τις 500.000 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ) και θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο.
Παρεμπιπτόντως, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων υπήρξε η τοποθέτηση της τροχαίας πως από όλες τις κάμερες που υπάρχουν για τον έλεγχο των λεοφωρειολωρίδων, λειτουργεί μόνο μία.
Τέλος οι πεζοί και οι ποδηλάτες ζήτησαν να μην μπαίνουν τα ταξί μέσα στις λεωφορειολωρίδες, όμως αυτό δεν είναι καθόλου εφικτό λόγω του μεγάλου όγκου ταξί στην πόλη.

«Καμία ανοχή» εκ νέου από Μπουτάρη
Σε μια ακόμα δημόσια συζήτηση σχετικά με το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστήριξε πως το ΙΧ δεν είναι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή. «Θα εξορίσουμε το ΙΧ από το κέντρο της πόλης. Σκοπός μας είναι η πλήρη απαγόρευση χρήσης ΙΧ στο Ιστορικό Κέντρο» υποστήριξε ο Γιάννης Μπουτάρης τονίζοντας πως το κέντρο πρέπει να πάρει ανάσα.
Σχετικά με το θέμα των ταξί που πλέον «παρκάρουν» στις πιάτσες και δεν μετακινούνται, πρότεινε να πάρουν μια απόφαση μεταξύ τους, να εφαρμόσουν ένα πρόγραμμα «μονά-ζυγά» έτσι ώστε να βγαίνουν στους δρόμους μισοί μισοί.
Παράλληλα, έκανε γνωστή την πρόθεσή του να δημιουργήσει ένα σώμα ελεγκτών για την κυκλοφορία, θέλοντας να βγάλει το πλεονάζον προσωπικό του δήμου, στο δρόμο για να ελέγχουν. Συγκεκριμένα έκανε λόγο για «μηδενική ανοχή» και για τις «δαγκάνες του δήμου».

Να υποστηριχτεί ο Παπαδήμος
Ερωτώμενος μετά τη σύσκεψη για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ο υφυπουργός Γιάννης Μαγκριώτης υποστήριξε πως η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να βοηθηθεί-υποστηριχτεί.
Τέλος σημείωσε πως δεν θα πρέπει ο Γιώργος Παπανδρέου να είναι πρόεδρος και υποψήφιος Πρωθυπουργός.

RTHESS

http://www.spnews.gr/aftodioikisi/thessaloniki/18085-8a-e3orisoume-to-aftokinhto