Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Πιερικός Αρχέλαος – Δόξα Λευκάδας 54 - 53


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ Α2 / Α΄ ΓΥΡΟΣ - 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Η νίκη του Πιερικού Αρχελάου στην Κατερίνη επί της Δόξας Λευκάδας με 54-53 επιτεύχθηκε σε ένα παιχνίδι το οποίο δικαιολόγησε απόλυτα το βαθμό δυσκολίας και για τις δύο ομάδες. Βασίστηκε
στις πολύ δυνατές άμυνες και σε όλη τη διάρκειά του ο αγώνας ήταν πέντε εναντίον πέντε. Ο Πιερικός Αρχέλαος στάθηκε τυχερός στο τέλος και πήρε τη νίκη με μία ανατροπή, με επιμέρους σκορ 9-2 στο τελευταίο δίλεπτο και το νικητήριο καλάθι από τον αρχηγό Κώστα Μπεχλιβάνη στα τρεισήμισι δευτερόλεπτα πριν λήξει το παιχνίδι.

Σημαντική συμβολή στη μεγάλη αυτή νίκη είχε η παρουσία του κόσμου, η οποία έγινα πιο μαζική στο δεύτερο ημίχρονο λόγω του εργασίμου της ημέρας. Με αυτή τη νίκη ο Πιερικός Αρχέλαος έκλεισε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το 2011 το οποίο ήταν ακόμη μία χρονιά με επιτυχίες στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η συνέχιση της ανοδικής πορείας του συλλόγου και με παρουσία για δεύτερη χρονιά στην Α2.

Στο παιχνίδι διαιτητές ήταν οι κ.κ. Σταματόπουλος, Τζαφλέρης και Κοτσιμπός.

Τα δεκάλεπτα: 11-11, 23-20, 39-36, 54-53.

Οι συνθέσεις:

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ (Γαλάνης): Μποχωρίδης 3(1), Μπεχλιβάνης 17(2), Ιωακιμείδης 2, Πανάρας 7 (1), Δαμαλής, Μπουρδάνος, Σταμπουλής, Μαλτέσιος 7 (1), Μάρτζος 11 (2), Φουτσιτζής 2, Μαρμαρινός 5.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Βουρνάς): Ράλλης 1, Βουρνάς 3, Μάρουσιτς 2, Βαγενάς 7 (1), Πέττας 5 (1), Πέκοβιτς 11 (3), Τσότσος 5, Εκινέ 3 (1), Λυμπάρης 16 (1 τριπ., 12 ριμπ.).

Τα αποτελέσματα: ΑΕΚ - Λαύριο 97-81, ΑΕΚ Άργους - Ερμής Λαγκαδά 64-85,
ΟΦΗ - Αμύντας Δάφνης 80-77, Πανερυθραϊκός - Αρκαδικός 70-67,
Πέραμα - Απόλλων Πατρών 78-70, Ίκαροι Σερρών - Πανελευσινιακός 64-76.

Η βαθμολογία: Πανελευσινιακός 22, ΑΕΚ 21, Απόλλων Πατρών 20, Ίκαροι Σερρών 19, Λαύριο 19, ΟΦΗ 19, Αρκαδικός 18, Ερμής Λαγκαδά 18, Πανερυθραϊκός 18, Πέραμα 18, Πιερικός Αρχέλαος 17, Δόξα Λευκάδας 17, Νέα Κηφισιά 16*, Παγκράτι 15*, Αμύντας Δάφνης 16, ΑΕΚ Άργους 12. - Η Νέα Κηφισιά και το Παγκράτι έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η επόμενη αγωνιστική (13η, 7/1): Δόξα Λευκάδας - ΑΕΚ, Λαύριο - ΑΕΚ Άργους, Ερμής Λαγκαδά - Ίκαροι Σερρών, Αμύντας - Πιερικός Αρχέλαος, Ν. Κηφισιά - ΟΦΗ,

Αρκαδικός - Παγκράτι, Απόλλων Πατρών - Πανερυθραϊκός, Πανελευσινιακός - Πέραμα.



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗ ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Δημήτρης Γαλάνης:
«Κάθε νίκη είναι μεγάλη, ιδιαίτερα όταν είναι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους»
Γιάννης Δαμαλής:
«Θέλω να δώσω προσωπικά όμως συγχαρητήρια στον αρχηγό μας, το Κώστα τον Μπεχλιβάνη που ήταν ακόμη μία φορά εκεί και έδειξε πώς είναι οι αρχηγοί»

Κώστας Μπεχλιβάνης:
«Ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον κόσμο που έχει το δικό του μερίδιο σε κάθε εντός έδρας νίκη»

Ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης και οι καλαθοσφαιριστές Γιάννης Δαμαλής και Κώστας Μπεχλιβάνης στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.pierikosbc.gr έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Δημήτρης Γαλάνης - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Κάθε νίκη είναι μεγάλη, ιδιαίτερα όταν είναι σε έναν αντίπαλο με τους ίδιους στόχους και τόσο καλά οργανωμένο στο παιχνίδι του. Η ομάδα μας δεν μπορεί να παίζει συνέχεια καλά και ούτε οι νίκες έρχονται όλες εύκολα. Αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες. Έχουμε τρεις βδομάδες καιρό να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας και να κοιτάξουμε το νέο έτος, μετά τα ντεμαράζ νικών που κάναμε, λίγο πιο αισιόδοξα. Ο δρόμος θα είναι μακρύς».

Γιάννης Δαμαλής – καλαθοσφαιριστής: «Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε. Αυτό μετράει πάνω απ' όλα. Βέβαια δεν πρέπει να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, δεν παίξαμε καλά. Δεν είχαμε ρυθμό και πολλές φορές ο αντίπαλος έδειχνε να επιβάλλει το δικό του ρυθμό. Ωστόσο είχαμε μια βάση στην οποία μπορούσαμε να στηριχτούμε και ήταν η άμυνα. Ήμασταν εκεί ως το τέλος, γυρίσαμε το παιχνίδι και το πήραμε. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους συμπαίκτες και τους προπονητές μου γιατί ήταν μία πολύ σημαντική νίκη. Θέλω να δώσω προσωπικά όμως συγχαρητήρια στον αρχηγό μας, το Κώστα τον Μπεχλιβάνη που ήταν ακόμη μία φορά εκεί και έδειξε πώς είναι οι αρχηγοί. Δίνει σε όλους μας το παράδειγμα όχι μόνο μέσα στον αγώνα, αλλά και καθημερινά στις προπονήσεις με το χαρακτήρα και τη νοοτροπία του. Καλές γιορτές σε όλους».

Κώστας Μπεχλιβάνης - καλαθοσφαιριστής: «Ήταν ένας δύσκολος αγώνας με μια πολύ συγκροτημένη ομάδα. Παρουσιαστήκαμε αγχωμένοι, ειδικά στην επίθεση, αλλά ευτυχώς στην άμυνα τα πήγαμε αρκετά καλά με τα ατού των αντιπάλων.
Άσχετα από την απόδοση σημασία έχει η νίκη που ήταν πάρα πολύ σημαντική τόσο από βαθμολογικής άποψης, όσο και από ψυχολογικής και μάλιστα ενόψει των εορτών. Τέλος ειδική αναφορά πρέπει να γίνει στον κόσμο που έχει το δικό του μερίδιο σε κάθε εντός έδρας νίκη που κάνουμε και ειδικά αυτό το Σάββατο που υπήρχε και ο αγώνας του ποδοσφαίρου».


Και στην ιστοσελίδα: www.pierikosbc.gr