Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Υπουργικό: Έρχεται νέο πολυνομοσχέδιο για κλειστά επαγγέλματα, έρχεται και η τρόικα...

Έρχεται νέο πολυνομοσχέδιο για κλειστά επαγγέλματα, έρχεται και η τρόικα στις 12 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ από το υπουργικό συμβούλιοΤη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τη Siemens, που είχε ξεκινήσει παλαιότερα, στην κατεύθυνση αναζήτησης ενός εξωδικαστικού συμβιβασμού, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση το υπουργικό συμβούλιο, ενώ προανήγγειλε νέο
πολυνομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα, τις επικουρικές συντάξεις και τα ταξί, στη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής την προσεχή Τετάρτη.
Όπως αποφασίστηκε στο υπουργικό, η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή στις αρχές Δεκεμβρίου νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις εκκρεμότητες που σχετίζονται με το Μνημόνιο.
Επίσης, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι στις 12 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με την τρόικα για το νέο Μνημόνιο, στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου βοήθειας. Εκτίμησε ότι η ψήφιση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου, η νέα δανειακή σύμβαση και η ανταλλαγή ομολόγων (PSI) θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας, θα πραγματοποιηθεί τέσσερις ημέρες μετά την προγραμματισμένη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2012, από την ολομέλεια της Βουλής. Ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε σήμερα από την επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ


http://www.eklogika.gr/news/6950