Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για τη «βόμβα» στην Επανωμή



Φίλιππος Καραμέτος

Την παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης μετά τις αποκαλύψεις της zougla.gr και των τηλεοπτικών εκπομπών του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου σχετικά με τις δύο γεωτρήσεις που είχαν
πραγματοποιηθεί το 1985 για την εξόρυξη φυσικού αερίου, που έχουν μπει στον «πάγο», ωστόσο υπάρχει κίνδυνος λόγω της διάβρωσης των πρόχειρων σφραγισμάτων που έχουν τοποθετηθεί.

Η Δημοτική Παράταξη φοβούμενη τη διαρροή φυσικού αερίου λόγω διάβρωσης που παρουσιάζουν οι τάπες ασφαλείας δυο γεωτρήσεων ζητά άμεσα λύση και θα διοργανώσει ημερίδα ενημέρωσης του κοινού την 3η Δεκεμβρίου 2011.



«O χώρος στον οποίο βρίσκονται αποτελεί ξέφραγο αμπέλι ενώ η ενέργεια δολιοφθοράς από ασυνείδητους είναι εφικτή. Σε μια μάλιστα από τις δυο γεωτρήσεις αφαιρέθηκε ολόκληρη τσιμεντένια πλάκα με συνέπεια την άμεση πρόσβαση στη βαλβίδα ασφαλείας. Οι κάτοικοι της περιοχής καταγγέλλουν ότι υπάρχει όσμωση αερίου κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες πράγμα που δημιουργεί έντονη ανησυχία.



Εκφράζουμε την αγωνία μας και ζητούμε τις ανάλογες εγγυήσεις, ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν διατρέχουν κανένα απολύτως κίνδυνο ενώ παράλληλα καταγγέλλουμε ότι η διοίκηση της παρούσας Δημοτικής Αρχής Θερμαϊκού δεν προέβη σε καμία ενέργεια αφού μετά παρέλευση έξι μηνών από τότε που δημοσιοποιήθηκαν οι απόψεις περί άμεσου κινδύνου, του στελέχους της πολυεθνικής Exxon/Mobil Παντελή Παπάζη, εξακολουθεί από την πλευρά της να μην μας ενημερώνει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Aκούστε τι δήλωσε στη zougla.gr ο επικεφαλής της κίνησης «Κοινωνία Πολιτών»:


Η συνέχεια εδώ