Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Γιορτή παραδοσιακής πίτας στην Αλεξάνδρεια

18-10-2011-3
Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε και φέτος η γιορτή παραδοσιακής πίτας στην Αλεξάνδρεια, που πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη, ενώ παράλληλα προβλήθηκε και η
παραγωγή μελιού του νομού μας μέσα από την έκθεση μελισσοκομικών προϊόντων και γευσιγνωσίας μελιού. Τις εκδηλώσεις, που έγιναν το Σαββατοκύριακο στο πλακόστρωτο μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο της πόλης, στα πλαίσια του εορτασμού για την απελευθέρωση της Αλεξάνδρειας, διοργάνωσε και φέτος ο Δήμος Αλεξάνδρειας σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του δήμου (ΚΕΔΑ). 
18-10-2011-333Στη «Γιορτή της Πίτας», που έγινε το βράδυ της Κυριακής, συμμετείχαν μέλη από τους 24 πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου τα οποία παρασκεύασαν, με πολύ μεράκι, νόστιμες παραδοσιακές πίτες, με πολλών ειδών γέμιση, τις οποίες και πρόσφεραν στους επισκέπτες. Ταυτόχρονα, ντόπιοι και επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία να χορέψουν και να διασκεδάσουν παραδοσιακά με τη μουσική της ορχήστρας του Αργύρη Μάντζιου.
18-10-2011-33Μέσα από τη Γιορτή Πίτας αναδεικνύεται μία πτυχή της πολιτιστικής παράδοσης της περιοχής, ενώ η φετινή εκδήλωση ήταν ταυτόχρονα και μια ευκαιρία να ανταμώσουν όλοι οι κάτοικοι του διευρυμένου δήμου, όπως επεσήμανε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Φώτης Δημητριάδης συγχαίροντας τα μέλη των πολιτιστικών συλλόγων. Την έναρξη των εκδηλώσεων χαιρέτισε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Δ. Παπαδόπουλος. Από τους παραβρεθέντες διακρίναμε μεταξύ άλλων τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Στ. Σαρηγιαννίδη, αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Αλεξάνδρειας, τον δημ. σύμβουλο Βέροιας κ. Απ. Βεσυρόπουλο, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και τα μέλη των ξένων αντιπροσωπειών από την Ρουμανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Κύπρο που φιλοξενούνταν στην Αλεξάνδρεια στο πλαίσιο δράσης του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ευρώπη για τους Πολίτες» που υλοποιεί ο Δήμος Αλεξάνδρειας.
Ταυτόχρονα, το Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε και η «2η Γιορτή Μελιού», την οποία διοργάνωσε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ημαθίας με την υποστήριξη του Δήμου Αλεξάνδρειας. Μελισσοκόμοι της περιοχής μας παρουσίασαν τα προϊόντα τους τα οποία οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία και να δοκιμάσουν επί τόπου.
http://www.maknews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=6724:2011-10-18-05-07-11&catid=1:imathia&Itemid=59