Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΣΕΒΕ: Πρόσκληση για συμμετοχή σε δωρεάν σεμινάριο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πρόσκληση για συμμετοχή σε δωρεάν σεμινάριο με θέμα:
«Εμπορικές Εκθέσεις και Διανοητική Ιδιοκτησία - Ευκαιρίες και κίνδυνοι»
στο πλαίσιο του προγράμματος για τα Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη “IPRforSEE”

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου «IPRforSEE – Δικαιώματα Διανοητικής Ιδιοκτησίας στη
Νοτιοανατολική Ευρώπη», ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος προσκαλεί τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σε δωρεάν σεμινάριο με θέμα

«Εμπορικές Εκθέσεις και Διανοητική Ιδιοκτησία - Ευκαιρίες και κίνδυνοι»

Το εν λόγω σεμινάριο έχει σκοπό την υποστήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσεων:

Α. για να μετατρέψουν τις πληροφορίες διανοητικής ιδιοκτησίας σε ευκαιρίες

Β. για να αναλύσουν τη διανοητική ιδιοκτησία των κυριότερων ανταγωνιστών ή

Γ. για να αναλύσουν γενικότερα τα σενάρια διανοητικής ιδιοκτησίας

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στην αίθουσα παρουσιάσεων «Νίκος Λουκόπουλος» της Εταιρίας Ευρωσύμβουλοι ΑΕ (Δ/νση: Α. Τρίτση 21, Πυλαία, τηλ. 2310 804000), τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011, στις 16.00 και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Το έργο ΙPRforSEE, το οποίο είναι διακρατικού χαρακτήρα και υλοποιείται από εταίρους που προέρχονται από την Αυστρία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Σερβία και την Ελλάδα, έχει ως αφετηρία την αναγνωρισμένη ανάγκη ωρίμανσης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) σε σχέση με τη χρήση εργαλείων για τη διαχείριση της διανοητικής ιδιοκτησίας. Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μέσω μιας πιο συνειδητής χρήσης εργαλείων IPR και μέσω βελτίωσης της προστασίας ιδεών και προϊόντων.


Τα εργαλεία που παρέχει το Πρόγραμμα IPRforSEE στις επιχειρήσεις αποτελούν ένα πολύτιμο βοήθημα, για τις επιχειρήσεις προκειμένου αυτές να ενημερωθούν για το πώς να προστατευτούν και να υποστηρίξουν την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων τους, λαμβάνοντας υπόψη ότι η πειρατεία αγαθών, που ενσωματώνουν δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας αποτελεί ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις.


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με το ΣΕΒΕ, τηλ. 2310 535 333.

βλέπε Πρόγραμμα σεμιναρίου