Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Παπαρήγα- Τσίπρας: Να γίνει κίνημα, να μη πληρώσει κανείς το χαράτσι

«ΔΕΝ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ και άρα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» είναι το μήνυμα που στέλνουν οι αρχηγοί των δύο κομμάτων της Αριστεράς, του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντησή της με τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ, ζήτησε να μην πληρώσουν και αυτοί που έχουν για να καταργηθεί στην πράξη το χαράτσι.
Χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, δήλωσε:

«Εμείς στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που παίρνεται και συμμετέχουμε ενεργητικά, ούτως ώστε: Να μην πληρώσουν και να μην έχουν καμία συνέπεια αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά καλούμε και αυτούς που ενδεχομένως, κόβοντας κάτι άλλο, μπορούν να πληρώσουν προσωρινά και αυτοί να μην καταβάλουν το χαράτσι.
Ο καθένας να νοιώσει ότι δεν είναι ο μόνος και ότι δεν είναι μόνος του. Όσο πιο μαζικό είναι το κίνημα τόσο πιο αποτελεσματικό θα γίνει. Έρχονται καινούργια μέτρα και η οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών πρέπει να γίνει κρίκος της γενικευμένης παρεμπόδισης της πλήρους χρεοκοπίας του μεγαλύτερου μέρους του λαού. Δεν υπάρχει άλλη λύση, αν σκύψουμε το κεφάλι τώρα αλλοίμονό μας».

Σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφού σχολίασε ότι η «κυβέρνηση Παπανδρέου- Βενιζέλου αποδεικνύεται στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά», δήλωσε για τους νέους φόρους:

«Αυτά τα μέτρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν. Αυτά τα χαράτσια δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρωθούν. Το μνημόνιο και τα νέα μέτρα καθώς και η δήθεν επαναδιαπραγμάτευση του κ. Σαμαρά, αφήνουν ανέγγιχτους τους γνωστούς αγνώστους που εφαρμόζουν το δεν πληρώνω εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τους τραπεζίτες, τους εφοπλιστές, την εγχώρια διαπλοκή. Ως εδώ, λοιπόν.
Καλούμε, όλες τις πολιτικές δυνάμεις που από προοδευτική σκοπιά αμφισβητούν το μνημόνιο να κάνουν το πρώτο σημαντικό και απαραίτητο βήμα στην αναγκαία πλέον σύγκλιση για να μην πληρωθεί αυτό το απερίγραπτο χαράτσι, για να μην περάσει η νέα βαρβαρότητα που ετοιμάζουν…
Καλούμε επίσης τους κοινωνικούς φορείς, τα συνδικάτα, τους νομικούς, όλο τον ελληνικό λαό να υψώσουμε μια ασπίδα προστασίας για τον κόσμο που λέει ΔΕΝ ΕΧΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΙ και άρα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».
Ο κ. Τσίπρας κατήγγειλε επίσης την κυβέρνηση ότι αντί «να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ώστε ο λαός να επιλέξει το μέλλον του, απειλεί και εκβιάζει χυδαία την ελληνική κοινωνία».

http://www.eklogika.gr/news/6095