Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Ζητούν και τα ρέστα, Καβάλα και Ολ. Βόλου για τον υποβιβασμό

Ανακοινώσεις έβγαλαν οι ΠΑΕ Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου, με τις οποίες διαμαρτύρονται για τον υποβιβασμό των ομάδων. Λογικό και αναμενόμενο ήταν να διαμαρτυρηθούν:
είχαν καλομάθει στα «καλά αποτελέσματα» που πετύχαιναν με τους … γνωστούς τρόπους, τα αγλαΐσματα του ποδοσφαίρου, ήτοι Μάκης Ψωμιάδης και Αχιλλέας Μπέος. 
 Και με εξαίρεση κάποιους σοβαρούς ανθρώπους στο Βόλο και στην  Καβάλα που δεν «θαμπώθηκαν» από τα «μαγικά» του Μπέου και του Ψωμιάδη, οι άλλοι καμάρωναν για τις «επιτυχίες» των ομάδων τους.

Κι αντί να ζητούν να υπάρξει κάθαρση στο ποδόσφαιρο, ζητούν τώρα να από την πολιτεία να τους επιβραβεύσει κιόλας για τα κατορθώματα του Μπέου και του φυγόδικου Ψωμιάδη- που μέχρι χθες προσκυνούσαν.
Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τόσο διαβρωθεί τα τελευταία χρόνια από τις παρεμβάσεις παραγόντων σαν τον Μπέο και τον Ψωμιάδη που φαντάζει για κάποιους λογικό να δηλώνουν «θύματα» και «διωκόμενοι».
Ας ελπίσουμε στο τέλος η δικαιοσύνη, πρώτον να μην «υποκύψει» μπρος στη «λαϊκή κατακραυγή» και δεύτερον το «μαχαίρι» κύριε Γερουλάνο και κύριοι της Σούπερ Λίγκ να μην σταματήσει μόνο στον Ολυμπιακό Βόλου και στην Καβάλα, αλλά να φτάσει σε όλα τα «σάπια» κομμάτια του ποδοσφαίρου.
Τι γράφει ο ξένος τύπος:
Με την τιμωρία των δύο ελληνικών ομάδων ασχολείται το «Francefootball«.
«H πειθαρχική επιτροπή του ελληνικού πρωταθλήματος αποφάσισε να υποβιβάσει την Καβάλα και τον Ολυμπιακό Βόλου στην δεύτερη κατηγορία λόγω της εμπλοκής τους, στο σκάνδαλο με στημένους αγώνες. Επίσης ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος και της Καβάλας, Μάκης Ψωμιάδης τιμωρήθηκαν διά βίου από κάθε αθλητική δραστηριότητα».
Σε δημοσίευμα της γερμανικής ιστοσελίδας του «Kicker» φιλοξενείται φωτογραφία του Μάκη Ψωμιάδη.
«Η πειθαρχική επιτροπή της ελληνικής Σούπερ Λίγκας επέβαλε δρακόντειες ποινές για το στοιχηματικό σκάνδαλο που ταρακούνησε το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι Καβάλα και Ολυμπιακός Βόλου, υποβιβάζονται στην δεύτερη κατηγορία».
Η τουρκική «Hurriyet«. »Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα υποβιβάστηκαν λόγω του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια στο οποίο ενεπλάκησαν. Επίσης του επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 300.000 ευρώ. Η πρόθεση του Μισέλ Πλατινί, προέδρου της UEFA για άμεσα αποτελέσματα εισακούστηκε στην Ελλάδα».