Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Με εντάσεις και “συλλήψεις” η διαδήλωση των Τουρκοκυπρίων στην κατεχόμενη Λευκωσία

Με εντάσεις, «συλλήψεις» και μικρότερη συμμετοχή από τις δύο προηγούμενες φορές, σημαδεύτηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας της τουρκοκυπριακής συνδικαλιστικής πλατφόρμας σήμερα μπροστά από τη λεγόμενη βουλή και την “τουρκική πρεσβεία” στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Οι διαδηλωτές πορεύθηκαν προς την ψευδοβουλή, όπου για πρώτη φορά ο δρόμος είχε κοπεί με σιδερένια κάγκελα, ενώ 300 και πλέον “αστυνομικοί” είχαν παραταθεί πίσω από αυτά και γύρω από τα κτίρια της “βουλής” και της “πρεσβείας:. Ανάμεσα στο πλήθος βρίσκονταν και πολλοί «αστυνομικοί» με πολιτική περιβολή. Μπροστά από το κτίριο της ψευδοβουλής βρίσκονταν δύο πυροσβεστικά οχήματα.
Το πρώτο επεισόδιο δημιουργήθηκε όταν οπαδοί του πολιτιστικού επαναπροσεγγιστικού κέντρου Μπαράκα, που κρατούσαν πανό με σύνθημα “Εισβολέα Τουρκική Δημοκρατία εξαφανίσου από την Κύπρο”, πήγαν στην πλαϊνή είσοδο της ψευδοβουλής και φώναζαν συνθήματα εναντίον της Τουρκίας. Οι διαδηλωτές πετούσαν πλαστικά μπουκάλια με νερό στους “αστυνομικούς“ που βρίσκονταν στην είσοδο. “Αστυνομικός” με πολιτικά άρπαξε το πανό και προσπάθησε να φύγει και ενεπλάκη με τους διαδηλωτές που φώναζαν “Έξω η αστυνομία:, “Κάτω ο φασισμός”, “Σε μια ανεξάρτητη Κύπρο όλοι οι λαοί είναι αδέρφια”.
Ενταση προκλήθηκε όταν άτομο προσπάθησε να τοποθετήσει τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο κάγκελο της “πρεσβείας” της Τουρκίας. “Αστυνομικός” προσπάθησε να τον αποτρέψει και τότε “αστυνομικός” με πολιτικά άρπαξε τη σημαία, με αποτέλεσμα να προκληθεί πάλι επεισόδιο. Το ίδιο σκηνικό με τη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας και πάλι, προκλήθηκε λίγα λεπτά αργότερα από το ίδιο άτομο στα κάγκελα της ψευδοβουλής. Ηταν οι μόνες φορές που θεάθηκαν σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας στο χώρο της εκδήλωσης. Ωστόσο σημαίες της Κύπρου κρέμασαν από τα γραφεία της τ/κ εφημερίδας Αφρίκα, που βρίσκεται απέναντι από την ψευδοβουλή, τα μέλη της κίνησης Γιασεμί.

ΚΥΠΕ

Πηγή... http://www.onlycy.com/