Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Έλληνες εγκλωβισμένοι στην έρημο της Λιβύης


Οκτώ Έλληνες εργαζόμενοι έχουν εγκλωβιστεί σε εργοτάξιο στην έρημο της Λιβύης. Μαζί τους βρίσκονται 12 Κύπριοι, 20 άλλοι Ευρωπαίοι διαφόρων εθνικοτήτων και 250 Ασιάτες.

Οι εγκλωβισμένοι, που εργάζονται σε κατασκευαστική εταιρεία στην περιοχή Ντιάλο, δεν αποκλείεται να επαναπατριστούν ακόμη και σήμερα, σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ..

Η κατάστασή τους χαρακτηρίζεται ως δραματική, καθώς φοβούνται ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχθούν επίθεση ενόπλων, ενώ τους τελειώνουν και τα αποθέματα.
Όπως ανέφερε ένας από τους εγκλωβισμένους, ο κ. Γαβριηλίδης, που είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τη ΝΕΤ, δεν τολμούν να βγουν έξω από το εργοτάξιο.

Σύμφωνα με το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ., το έργο του απεγκλωβισμού είναι δύσκολο, γιατί η περιοχή είναι απομονωμένη, με περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης. Στην Ντιάλο, υπάρχει ιδιωτικό αεροδρόμιο, ωστόσο δεν έχει ακόμη δοθεί άδεια από τις λιβυκές Αρχές για την πτήση και προσγείωση αεροπλάνων.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος του ΥΠ.ΕΞ., Γρηγόρης Δελαβέκουρας, δήλωσε ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται και ότι ίσως σήμερα οι άνθρωποι επιστρέψουν στην Ελλάδα.



http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=265419&cid=6