Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Αποθέωση τρομολαγνείας τα σενάρια για τη Γερμανίδα

Πάνος Πικραμένος

Διέπρεψε το αστυνομικό δαιμόνιο με τη σύλληψη της νεαρής καθηγήτριας από τη Γερμανία Φαίη Μαρί Μέγιερ, την οποία «βάφτισαν» κόρη πρώην καταζητούμενης για επιθέσεις της γερμανικής ένοπλης οργάνωσης RAF και Γερμανού αντάρτη πόλης, που έπεσε μαχόμενος κατά της Αστυνομίας.

Την Παρασκευή, η Ελληνική Αστυνομία είχε ανακοινώσει τη σύλληψη της καθηγήτριας, διαβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για την κόρη της Μπάρμπαρα Μέγιερ, η οποία καταζητούνταν παλαιότερα από τη Γερμανική Αστυνομία.

Η διάψευση ήρθε από την ίδια την ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η 27χρονη που συνελήφθη στην Ελλάδα ουδεμία σχέση έχει με την Μπάρμπαρα Μέγιερ, που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση Rote Armee Fraction, τη δεκαετία του ΄80.

Μάλιστα, ένα ηλεκτρονικό μέσο ανακάλυψε και τον πατέρα της συλληφθείσας, που, όπως ανέφερε, δεν ήταν άλλος από τον Γερμανό Horst Ludwig Meyer, μέλος της RAF, ο οποίος σκοτώθηκε το... 1979, από την αστυνομία, δηλαδή αρκετά χρόνια πριν γεννηθεί η 27χρονη καθηγήτρια.

Όμως, ο πραγματικός πατέρας της φαίνεται να είναι ζωντανός και μάλιστα επικοινώνησε με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, δηλώνοντας πως ονομάζεται Βόλφγκανγκ Μάγιερ και ότι ουδεμία σχέση έχει με οργανώσεις ένοπλης βίας.

Για την ιστορία, ο Horst Ludwig Meyer, μέλος της RAF, σκοτώθηκε στη Βιέννη, κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με την Αυστριακή Αστυνομία το 1999 και φυσικά δεν σχετίζεται με την οικογένεια της Φαίη Μαρί Μέγιερ…

Η δύναμη της εικόνας

Το κακό, όμως, είχε ήδη γίνει. Η Αντιτρομοκρατική διοχέτευσε στα Μ.Μ.Ε. τη φωτογραφία της νεαρής, όπως και τα πιο ευφάνταστα τρομολαγνικά σενάρια για «διεθνείς διασυνδέσεις» όσων συνελήφθηκαν την περασμένη Πέμπτη. Όλα αυτά και πολλά άλλα πλημμύρισαν το Διαδίκτυο, τα τηλεοπτικά παράθυρα και τις εφημερίδες, συμπαρασύροντας ακόμη και όσους είχαν τις καλύτερες των προθέσεων.

Αφίσες με καταζητούμενα μέλη της RAF ανασύρθηκαν από τα χρονοντούλαπα των αστυνομικών δελτίων, λεπτομέρειες από επιθέσεις της γερμανικής οργάνωσης και παντός είδους θεωρίες συνωμοσίας διακινήθηκαν μεταξύ αστυνομικών και δημοσιογράφων, προς δόξαν της παραπληροφόρησης του κοινού.

Υπενθυμίζεται ότι η 27χρονη συνελήφθη, επειδή διατηρούσε φιλικές σχέσεις με έναν από τους 4 νεαρούς που συνελήφθησαν την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα και είχε συναντηθεί μαζί του σε ένα μπαρ.

Το σκηνικό με τη σύλληψη της Γερμανίδας καθηγήτριας επιβαρύνθηκε σημαντικά, από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν οι πληροφορίες για την υποτιθέμενη μητέρα της και τον δήθεν πατέρα της και τις σχέσεις τους με την οργάνωση Rote Armee Fraction.

Αγανάκτηση της οικογένειας

Ανοικτή επιστολή των αδελφών της Φαίη Μαρί Μέγιερ αναρτήθηκε στο Ιndymedia, με τίτλο «Ανοιχτή επιστολή σχετικά με τις συκοφαντίες και τα δημοσιεύματα κάποιων παπαγάλων του κράτους για την αδελφή μας. Το μεγάλο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της αδελφής μας και της οικογένειάς μας».

«Με το δικαστήριο των κατηγορούμενων για συμμετοχή στην οργάνωση ''Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς'' να πλησιάζει και την έκρηξη στο Διοικητικό Πρωτοδικείο να μένει αναπάντητη από πλευράς συλλήψεων, ήταν αναμενόμενο από το κράτος να προσπαθήσει να πιάσει ένα ''λαβράκι'' και, αν δεν μπορεί, να το κατασκευάσει, ώστε να ανακτήσει το χαμένο γόητρό του και να επιδείξει την πυγμή του.

Έτσι κάποιοι δημοσιογράφοι, εντολοδόχοι της εξουσίας, βρήκαν την ευκαιρία, βασιζόμενοι στη συμπτωματική συνωνυμία της μητέρας μας με ένα φερόμενο μέλος της RAF, την Barbara Meyer, να στήσουν μία κινηματογραφική ιστορία συνωμοσίας με υποτιθέμενες διασυνδέσεις διεθνών και εγχώριων ομάδων. Έφτασαν σε τέτοιο σημείο γελοιότητας, ώστε να αναδημοσιεύσουν επικηρύξεις μελών της RAF από τη δεκαετία του ʼ80 και άλλες πικάντικες σάλτσες προς τέρψη του τρομολάγνου κοινού.

Η μητέρα μας παρουσιάστηκε, λοιπόν, ως καταζητούμενη και εξαφανισμένη τρομοκράτης, τη στιγμή που ζει στην Ελλάδα παρέα με εμάς, την οικογένειά της.

Χειρότερη μοίρα είχε ο πατέρας μας, Wolfgang, στα χέρια τους, αφού όχι μόνο του άλλαξαν το όνομα, αλλά και τον παρουσίασαν να έχει σκοτωθεί σε ανταλλαγή πυροβολισμών με μπάτσους στην Αυστρία πριν από χρόνια! Αρκετά σοκαριστικό για έναν μουσικοθεραπευτή που ζει και εργάζεται υγιέστατος στη Γερμανία…

Η αδελφή μας, επειδή φέρεται να ήπιε ένα ποτό με κάποιον από τους 4 συλληφθέντες που κατηγορούνται για μία εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, μέσα από αυτά τα μυθεύματα και το ''τρομοκρατικό'' γενεαλογικό της δέντρο, βαφτίστηκε και η ίδια σε μέλος εγκληματικής οργάνωσης και καλείται σε απολογία!

Η αδελφή μας, όπως και εμείς, δεν είναι τρομοκράτης, αλλά αναρχική, μια επιλογή βαριά μέσα σε έναν κόσμο εξουσιαστών.

Απαιτούμε να σταματήσει αμέσως αυτό το άθλιο παιχνίδι που παίζεται στις πλάτες της αδελφής μας και της οικογένειάς μας και προειδοποιούμε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτό ότι θα μας βρουν απέναντί τους.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Τα κράτη είναι οι μόνοι τρομοκράτες» αναφέρουν στην επιστολή τους τα αδέλφια της Φαίη Μαρί Μέγιερ.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=239962&cid=4