Αυθεντική συνταγή από την Πόλη
Τι χρειαζόμαστε:
- Μισό κιλό ανάμικτο κιμά (μοσχαρίσιο και αρνίσιο)
 - 1 κρεμμύδι τριμμένο
 - Κύμινο, μπαχάρι, κόλιαντρο, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
 - Μαιντανό
 - Λίγο σκόρδο
 - Ξυλάκια καλαμάκια για σουβλάκια
 
Για τη σάλτσα:
- 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
 - Λίγο κανέλα
 - 2 κουταλιές βούτυρο
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - Αλάτι, πιπέρι
 
Για το σερβίρισμα:
- Πίτες για σουβλάκι
 - 500γρ γιαούρτι στραγγιστό
 - λίγο βούτυρο
 
Πώς το κάνουμε:
- Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά, τον μαιντανό, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.
 - Τα ζυμώνουμε πολύ καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
 - Πλάθουμε μακρόστενα κεμπάπ και τα περνάμε στα καλαμάκια για σουβλάκια.
 - Ψήνουμε στον φούρνο τα κεμπάπ μέχρι να ροδίσουν από όλες τις μεριές.
 - Βάζουμε το βούτυρο στο τηγάνι και ρίχνουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, την κανέλα, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι και τα αφήνουμε για δέκα λεπτά να βράσουν, ανακατεύωντας συνεχώς.
 - Σε ένα τηγανάκι ψήνουμε τις πίτες βάζοντας λίγο βούτυρο.
 - Σερβίρετε ως εξής:
 - Σε μια πιατέλα βάζουμε τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ, μετά τη σάλτσα και τέλος το γιαούρτι.
 
Λίγα μυστικά ακόμα
Η ποσότητα των μπαχαρικών είναι σχετική. Βάζετε την ποσότητα που σας ταιριάζει.

