Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Μιχ. Ζορπίδης: «Διεκδικώ την προεδρία του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας»

 Ηλεκτρονική Συμβουλευτική από το ΕΕΘ
Παρουσιάστηκε το νέο δίκτυο για την παροχή συμβουλών από το Διαδίκτυο
Μιχ. Ζορπίδης: «Διεκδικώ την προεδρία 
του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Κεντρικής Μακεδονίας»
Η Ηλεκτρονική Συμβουλευτική, μία ακόμη πρωτοποριακή υπηρεσία που παρέχει δωρεάν στα μέλη του το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική Συνέντευξη Τύπου από τον Πρόεδρο του ΕΕΘ Μιχάλη Ζορπίδη και την Διοίκηση της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητηρίου.
Η νέα υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα σε κάθε μέλος του ΕΕΘ να ζητά και να λαμβάνει εντελώς δωρεάν πληροφορίες, οδηγίες και συμβουλές για κάθε φορολογικό, ασφαλιστικό ή νομικό θέμα που τον απασχολεί. Η υπηρεσία δημιουργήθηκε με στόχο να υπάρχει ακόμη μία ανταποδοτική παροχή του ΕΕΘ προς τα μέλη του, σημείωσε ο Μιχάλης Ζορπίδης.
Όπως εξήγησε ο αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρίας (του φορέα που υλοποιεί τη δράση) Λευτέρης Αλεξανδρίδης, κάθε μέλος μπορεί πολύ εύκολα να εισέλθει στο σύστημα από την ιστοσελίδα είτε της Αναπτυξιακής είτε του Επιμελητηρίου και ακολουθώντας τις υποδείξεις να υποβάλει το ερώτημα του.
Τα θέματα εξετάζονται υπό αυστηρό καθεστώς προστασίας των προσωπικών δεδομένων από τους εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες του Επιμελητήριου Γιάννη Σωπασή (τ. Γεν. Διευθυντή ΙΚΑ), Γιάννη Δόβελο (Φοροτεχνικό, Πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Θεσσαλονίκης) και Ρίζο Ριζόπουλο (Νομικό Σύμβουλο ΕΕΘ). Τα στελέχη αυτά δίνουν και τις εξατομικευμένες απαντήσεις στα μέλη του Επιμελητηρίου.
Άλλωστε, το πρόγραμμα υποστήριξης των μελών για κάθε νομικό, ασφαλιστικό και φορολογικό θέμα «τρέχει» από το ΕΕΘ ήδη από το 2011, μέσα από συναντήσεις ή τηλεφωνικές επικοινωνίες των επιστημονικών συνεργατών με τα ενδιαφερόμενα μέλη.
Κατά μέσο όρο περί τα 300 μέλη του ΕΕΘ κάνουν χρήση της συγκεκριμένης παροχής, κάποια από τα οποία πήραν ένα εξαιρετικά σημαντικό γι’ αυτούς χέρι βοηθείας σε μία δύσκολη στιγμή, όπως εξήγησε ο Ζορπίδης.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Σωπασής, οι περισσότερες ερωτήσεις αφορούν τη συνταξιοδότηση και τις ρυθμίσεις χρεών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς, λόγω της κρίσης τα προβλήματα αυτά αυξήθηκαν σημαντικά.
«Τα χρόνια της κρίσης έχουμε δει πολλά σοβαρά προβλήματα. Πολλοί συνάδελφοι μας έχουν έρθει σε απόγνωση λόγω της κρίσης. Είναι σημαντικό κάθε μέλος, που βρίσκεται ενώπιον ενός σοβαρού προβλήματος να αισθάνεται ότι έχει το στήριγμα του. Πιστεύουμε ότι με την υπηρεσία αυτή θα βοηθήσουμε σημαντικά τους συναδέλφους μας», πρόσθεσε ο κ. Ζορπίδης.
Στη συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν ακόμη ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Θ. Χρήστος Νικολόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Κλεόβουλος Θεοτόκης, το μέλος της Διοικητικής Επιτροπής και υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων Κώστας Λάσκος και τα μέλη του ΔΣ της Αναπτυξιακής Εταιρίας Σάββας Κεσίδης και Θόδωρος Αγγελίδης.


Υποψήφιος για το Περιφερειακό
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Μιχάλης Ζορπίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, στις εκλογές που θα διενεργηθούν τη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο ΕΕΘ.
«Πιστεύω ότι διαθέτω την πείρα και τις δυνατότητες που απαιτούνται για τη θέση αυτή. Νομίζω ότι ο πρώτος πρόεδρος του νέου, μεγάλου επιμελητηρίου θα πρέπει να έχει αρκετά χρόνια στο επιμελητηριακό κίνημα ώστε να γνωρίζει τα προβλήματα όπως και ότι θα πρέπει να προέρχεται από ένα μεγάλο επιμελητήριο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που είναι και η έδρα της περιφέρειας. Φέτος δεν διεκδίκησα την εκλογή μου στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας επειδή πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω στο νέο θεσμό», εξήγησε ο κ. Ζορπίδης.

«Παρών» του ΕΕΘ στους αγώνες για τη Μακεδονία
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δηλώνει «παρών» στους αγώνες για τη Μακεδονία, τόνισε στην ίδια Συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Μιχάλης Ζορπίδης. Όπως σημείωσε, το ΔΣ ενέκρινε ψήφισμα στο οποίο σημειώνεται ότι η «Συμφωνία των Πρεσπών» είναι αρνητική για τα εθνικά συμφέροντα, καθώς αναγνωρίζει όνομα, εθνικότητα και γλώσσα με τον όρο «Μακεδονία». Παράλληλα εκφράζει την αντίθεση του στους τρόπους που προβλέπει για τη ρύθμιση εμπορικών σημάτων και της χρήσης του όρου «Μακεδονία» στις οικονομικές συναλλαγές.
Το ΕΕΘ καλεί με το ψήφισμα αυτό την πολιτική ηγεσία να μην προχωρήσει στην κύρωση της συμφωνίας.