Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Όαση πρασίνου, αναψυχής και φιλική για όλες τις ηλικίες η πλατεία Δημαρχείου

 Στη βιοκλιματική ανάπλαση και αναζωογόνηση αστικών περιοχών του δήμου Κατερίνης, εντάσσονται οι εργασίες  αισθητικής αναβάθμισης
και ενίσχυσης του πρασίνου, οι οποίες είναι σε εξέλιξη στην πλατεία Δημαρχείου. Το ύφος της παρέμβασης εστιάζεται στη  λειτουργία της πλατείας, ως μίας ενιαίας ζώνης αναψυχής, πρασίνου, περιπάτου και στάσης των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης, που θα συμβάλει στην συνολική αναβάθμιση των ποιοτικών και λειτουργικών χαρακτηριστικών της ευρύτερης περιοχής.


Ειδικότερα, το φυτικό δυναμικό της πλατείας Δημαρχείου διατηρείται και προστατεύεται με τη δημιουργία ειδικά διαμορφωμένων δενδροδόχων στις δύο νησίδες, οι οποίες θα λειτουργούν και ως ζώνες καθιστικών, ενώ ταυτόχρονα το πράσινο ενισχύεται με  τη φύτευση  νέων δέντρων, χλοοτάπητα και ανθώνων, που συνδέονται αρμονικά με το υπάρχον πράσινο της πλατείας.


Παράλληλα, στο χώρο της πλατείας διαμορφώθηκε παιδική χαρά, με τη χρήση ελαστικού τάπητα και με έμφαση στη δημιουργία ενός όμορφου, ασφαλούς και υψηλής αισθητικής ελκυστικού χώρου παιχνιδιού, με πολύ χρώμα, ο οποίος συνιστά ήδη πόλο έλξης για όλη την οικογένεια και κυρίως για τους μικρούς επισκέπτες.


Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πρωτοποριακές και υψηλής αισθητικής παρεμβάσεις, οι οποίες θέτουν στο επίκεντρο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και αλλάζουν καθημερινά την πόλη. Στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος στον Δήμο Κατερίνης, με τις συγκεκριμένες εργασίες, ένα ακόμη κομμάτι του παζλ προστίθεται και συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση της λειτουργικότητας του αστικού  χώρου, ενώ η έμφαση στην υλοποίηση βιοκλιματικών αναπλάσεων δημιουργεί ένα ακόμα πιο ανθρώπινο πρόσωπο για την Κατερίνη».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, παράλληλα με τη βιοκλιματική ανάπλαση της πλατείας προχωρά και το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του δημαρχιακού κτιρίου, σύμφωνα με τη μελέτη της οποίας θα προκύπτει μείωση  της κατανάλωσης ενέργειας  κατά τουλάχιστον 75%, ενώ όπως είναι γνωστό η χρηματοδότησή της, θα είναι από ευρωπαϊκά προγράμματα.