Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας Σ. Καστόρη στο Κέντρο Κοινότητας Κατερίνης

 Μια δομή κοινωνικής προστασίας,
αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης


Το Κέντρο Κοινότητας Κατερίνης επισκέφθηκε το μεσημέρι  της Πέμπτης ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης, προκειμένου να ενημερωθεί για τη λειτουργία της νέας δομής, που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με στόχο τη στήριξη ατόμων και οικογενειών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.
Ως «μια δομή που υπόσχεται πολλά» χαρακτήρισε τα Κέντρα Κοινότητας η συντονίστρια του Κέντρου του δήμου Κατερίνης Αφροδίτη Ρουπακιά.
 Όπως ανέφερε, μέχρι στιγμής το Κέντρο είναι ευρύτερα γνωστό ως «Κέντρο ΚΕΑ», καθώς 9 στους 10 που το επισκέπτονται, ενδιαφέρονται κυρίως για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (για το οποίο παρέχεται  ολοκληρωμένη υποστήριξη, από τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης και την ορθή συμπλήρωσή της, έως τις απαραίτητες οδηγίες για την προσκόμιση και παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών), ενώ σημαντική είναι η συμβολή του και στη στήριξη των Ρομά που διαβιούν στα όρια του δήμου Κατερίνης.


Ωστόσο, το εύρος των παρεχόμενων υπηρεσιών του, εκτείνεται και στην πληροφόρηση και διασύνδεση των πολιτών με φορείς και προγράμματα όχι μόνο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης (σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο), αλλά και ένταξής τους στην αγορά εργασίας.
Την απόλυτη διάθεσή του για οποιαδήποτε βοήθεια στο σημαντικό έργο του Κέντρου δήλωσε ο κ. Καστόρης, παρατηρώντας ότι το δίχτυ προστασίας των ευάλωτων ομάδων που δημιουργεί είναι ζωτικής σημασίας για τις εποχές που ζούμε. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι ζωτικότερης σημασίας θα είναι και η αποτελεσματικότητα του Κέντρου στον τομέα της εξεύρεσης εργασίας για όλους όσοι αποκλείστηκαν τα χρόνια της κρίσης, έτσι ώστε η επιβίωσή τους να μην εξαρτάται από επιδόματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Κοινότητας Κατερίνης, που λειτουργεί από τον Φλεβάρη του 2017 (στη στοά του Δημαρχείου Κατερίνης), στελεχώνεται από 7 άτομα (κοινωνική λειτουργό, ψυχολόγο, εκπαιδευτικό, νοσηλευτή, κοινωνική επιστήμονα, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό) και το επισκέπτονται καθημερινά από 20 έως 150 άτομα, ενώ σύντομα θα βρίσκεται και στο διαδίκτυο.