Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

 
 Ο ΕΛΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΘΑ ΛΑΜΨΕΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Εκατοντάδες επιστήμονες απ' όλο τον κόσμο θα βρεθούν στην Ελλάδα με κεντρικό θέμα  τον Ελληνικό Πολιτισμό

Οι  ηλεκτρονικές εγγραφές των Συνέδρων συνεχίζονται
Ολοκληρώθηκε η υποβολή των εργασιών σημαντικών επιστημόνων  
Βόλος, 1,2 και 3 Δεκεμβρίου 2017 
Στην "πόλη των Αργοναυτών " η μεγάλη συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων απ' όλο τον κόσμο
Υπό την Αιγίδα
του
Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως,
του  Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ,
του Υπουργείου Πολιτισμού,
του Υπουργείου Τουρισμού ,του ΕΟΤ,
της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα και
της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Στις εργασίες θα συμμετέχει και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κων. Καδής
Πολιτισμός, παιδεία, έρευνα, καινοτομία, ψηφιακές τεχνολογίες, τουρισμός
     

Εκατοντάδες  έγκριτοι επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, που προέρχονται -εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο- από τις χώρες: ΗΠΑ, ,Μεγ. Βρετανία, Καναδά, ,Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Κατάρ ,Τουρκία κ.ά. θα βρεθούν για τρεις ( 3) -τουλάχιστον- μέρες στο Βόλο , στις 1 έως 3 Δεκεμβρίου 2017.
Ο σκοπός τους θα είναι  να λάβουν μέρος στο πρωτοπόρο και καινοτόμο για τη χώρα , 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-EuroMed 2017"("2nd Pan-Hellenic Conference on Digital  Cultural Heritage-EuroMed 2017")  , που διοργανώνεται από τους  εξής Φορείς  ,οι οποίοι  το καθιέρωσαν για την Ελλάδα: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου , ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ. ,Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας  και Δίκτυο "Περραιβία"-Δευτεροβάθμιος Οργανισμός   Πολιτισμού και Επιστημών .

Για τον λόγο αυτό προσκλητήριο έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα  για τη συμμετοχή  επιστημόνων είτε ως εισηγητών ,είτε ως συνέδρων,  από όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στο σπουδαίο και χρήσιμο για τη χώρα αυτό Συνέδριο  , που θα γίνει στην Ελλάδα ,στην όμορφη πόλη του Βόλου,  κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 1 έως και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 , στο κτίριο "Παπαστράτος" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  ( Οι εγγραφές συνέδρων συνεχίζονται στο link : http://euromed2017.eu ).

Υπό την Αιγίδα του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της Ελληνικής Πολιτείας

Έντονο , επίσης, είναι το  ενδιαφέρον της Ελληνικής ,αλλά και Κυπριακής Πολιτείας για το Συνέδριο ,που χαρακτηριστικά του είναι ο Πολιτισμός, η παιδεία, η έρευνα, η καινοτομία, οι ψηφιακές τεχνολογίες και ο τουρισμός , τέθηκε άμεσα υπό την Αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως,
του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος,  του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού , του Υπουργείου Τουρισμού ,του ΕΟΤ, της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα και της Περιφέρειας Θεσσαλίας , ενώ στις  εργασίες του θα συμμετέχει και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κων. Καδής , όπως , επίσης  και ο Digital Champion της Κύπρου κ. Χειμώνας Στ. και πολλά άλλα υψηλόβαθμα στελέχη πολλών πανεπιστημίων, αλλά  και της Ελληνικής και Κυπριακής Δημόσιας Διοίκησης .
Το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού , του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης  της Πολιτιστικής Κληρονομιάς - EuroMed 2017 ,που υποστηρίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, συνεργάζονται   Πανεπιστημιακοί  Φορείς, Πολιτεία  και μεγάλες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, Ελλάδας και Κύπρου και συνδυάζεται αυτό με τα παγκόσμια Συνέδρια EuroMed που διοργανώνει το ΤΕ.ΠΑ.Κ. στην Κύπρο κάθε δύο χρόνια.   

Σημαντικοί επιστήμονες και εισηγητές στο 2ο Συνέδριο-Θα παρουσιαστούν οι 100 καλύτερες εργασίες  

Ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2017 η υποβολή στην επιστημονική επιτροπή του  2ου Πανελλήνιου  Συνεδρίου   Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς εξαιρετικών εργασιών  και  θα συμμετέχουν ως εισηγητές εκπρόσωποι Ελληνικών και Κυπριακών Υπουργείων  , Ελληνικών και Κυπριακών Πανεπιστημίων , ερευνητικών κέντρων ,αλλά και σημαντικότατοι ανεξάρτητοι επιστήμονες και ερευνητές απ' όλο τον κόσμο ,που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στο μεγάλο θέμα της μελέτης ,έρευνας και διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς , παρουσιάζοντας ,μάλιστα ,τις τελευταίες  εξελίξεις στο θέμα των τεχνολογιών αιχμής και έξυπνων συστημάτων , τα χρηματοδοτικά εργαλεία μεγάλων ερευνητικών προγραμμάτων και διακρατικών συνεργασιών ,ενώ θα κληθούν ως Keynote Speakers αναγνωρισμένοι επιστήμονες που πρωτοπορούν στο μεγάλο θέμα της ψηφιοποίησης και της διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
 Αξιοσημείωτο είναι ότι υποβλήθηκαν εργασίες σε αριθμό ρεκόρ , από τις οποίες και θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο περίπου εκατό (100) , μετά από επιλογή της επιστημονικής επιτροπής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εισηγητές προέρχονται από  όλα τα πανεπιστήμια της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά και όλες τις παραπάνω αναφερόμενες χώρες,  όλα τα Πολυτεχνεία, Ερευνητικά Κέντρα, Εφορείες Αρχαιοτήτων, Ινστιτούτα, Δήμους, ΕΑΠ, επιστ. συλλόγους, Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, φορείς της UNESCO, ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ΜΜΕ της διασποράς, Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Τεκμηρίωσης, κολλέγια, ιδιωτικές εταιρίες, μουσεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, Ιεράς Θεολογικής Σχολής Χάλκης, Ιερά Επιστασία Αγίου Όρους, Μητροπόλεις και πολλούς άλλους φορείς, που ασχολούνται με το μεγάλο κεφάλαιο της Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς .

Ζωντανή μετάδοση των εργασιών σε όλο τον κόσμο-Εικόνες της Ελλάδας σε όλη την υφήλιο

Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί  για 2η φορά  στο Βόλο, από όπου και ξεκίνησε,  από την Παρασκευή 1 έως και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 , στους φιλόξενους χώρους του Παραλιακού Συγκροτήματος "Παπαστράτου" του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα αμφιθέατρα «Γ. Κορδάτος» και «Γ. Σαράτσης», που διαθέτουν σύγχρονα μέσα βιντεοπροβολών και τηλεπικοινωνίας (Wi-Fi κτλ.) και  θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο , όπως συνέβη και στο 1ο Συνέδριο το έτος 2015, ταξιδεύοντας εικόνες του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλη την Υφήλιο .

Ένα Συνέδριο χρήσιμο για τον Ελληνισμό

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου πιστεύει  ότι και το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένο ,όπως συνέβη με το  1ο Συνέδριο , στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 400 σύνεδροι  όλων των ειδικοτήτων και των Επιστημών , όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους σημαντικότατοι  επιστήμονες  της Ψηφιοποίησης  , να ανταλλάξουν απόψεις και να σχεδιάσουν το μέλλον τους μέσα στην έρευνα και στην επιστήμη.
Τα αποτελέσματα του 1ου Συνεδρίου στον τομέα των συνεργασιών ήταν εντυπωσιακά, αφού μέσα από αυτές αξιοποιούνται πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,που αφορούν τον Πολιτισμό , ιδιαίτερα εν όψει του έτους 2018 ,που θεσμοθετήθηκε ως έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Ευρώπη.

Τον ίδιο σημαντικό ρόλο θα επιτελέσει και το 2ο Συνέδριο , που έχει καθιερωθεί, πλέον, ως  θεσμός για την Ελλάδα και θα αποτελεί κάθε δύο (2) χρόνια το μεγάλο ραντεβού όλων των Ελλήνων και Κυπρίων  επιστημόνων απ' όλο τον κόσμο ,με σκοπό την μελέτη, έρευνα, διάσωση ,προστασία και ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Όλες οι πληροφορίες για το Συνέδριο  :  http://euromed2017.eu/   Συνεννοήσεις -Οργανωτικά θέματα : Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" -Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 , euromed-greece@gmail.com  και ΤΕΠΑΚ Dr Μαρίνος Ιωαννίδης , Τηλέφ.: 00357-25002020, E-Mail:  marinos.ioannides@cut.ac.cy   .



Με Εκτίμηση

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ
ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΔΙΚΤΥΟ "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου
  • ΜΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ  -Καθηγητής Πανεπιστήμιου ΤΕΠΑΚ-Κύπρος
  • ΘΕΟΔ.ΓΚΑΝΕΤΣΟΣ- Καθηγητής  ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.,
  • ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΑΛΗΣ-Επίκ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ,
  • ΗΛΙΑΣ ΝΟΜΠΙΛΑΚΗΣ -τ. Αν. Καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών ,  
  • ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΡΙΑΠΑΣ -Οικονομολόγος -Σύμβουλος Ανάπτυξης -Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ"-Ελλάδα