Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΠΤΗ

 ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ ΟΛΥΜΠΟΥ  ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΡΑΠΤΗ
ΙΔΡΥΤΙΚΟΥ ΜΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»


Τα εγκαίνια της  έκθεσης την Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017 , στις 8.00 το βράδυ ,στο Ζάννειο Πνευματικό Κέντρο Λιβαδίου

     Το  Σάββατο ,την Κυριακή και τη Δευτέρα (12,13 και 14 Αυγούστου 2017 ) παραμονές της εορτής της Παναγίας, ο πρώτος Α΄αντιπρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Δικτύου «Περραιβία», εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Γεώργιος Ράπτης , θα εκθέσει στη γενέτειρά του, το Λιβάδι Ολύμπου (Ζάννειο Πνευματικό Κέντρο), το σύνολο των έργων του, 80 τον αριθμό, καρπό μεγάλου κόπου και ερευνητικής προσπάθειας πενήντα (50) ετών και πλέον.
Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίων του Γεωργίου Ράπτη θα γίνουν την Δευτέρα 14/8/2017 στις 8.00 μ.μ. στο Ζάννειο Πνευματικό Κέντρο Λιβαδίου ,στα οποία θα μιλήσει για το έργο του συγγραφέα και εκπαιδευτικού , ο Δρ. Ιωάννης Καζταρίδης ,,φιλόλογος -προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας , η συγγραφέας κ. Γλυκερία Γκρέκου ,καθώς επίσης και ο ίδιος ο συγγραφέας.
Με τα έσοδα από τη διάθεση των βιβλίων του Γεωργίου Ράπτη θα γίνει εικαστική απεικόνιση ιστορικών μορφών του Λιβαδίου ,για να κοσμούν στο μέλλον την ιστορική κωμόπολη.

  Μεγάλη η προσφορά στα Ελληνικά Γράμματα του Λιβαδιώτη Γεωργίου Ράπτη

Αξίζει να σημειωθεί το τεράστιο και άρτιο επιστημονικά έργο του Γεώργιου Ράπτη και η εν γένει προσφορά στα Ελληνικά Γράμματα και στην ιστορική μνήμη .
 Ένα από τα έργα του είναι το 5τομο Μέγα Λεξικό Ρημάτων, που με το 6τομο Λεξικό Κλίσεως Ονομάτων, αποτελούν μαθηματικό ολοκλήρωμα για την Ελληνική γλώσσα από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα. Σημειωτέον ότι σε κάθε λήμμα παρατίθενται ετυμολογία, συνώνυμα, αντίθετα, παράγωγα και το λατινικό τους αντίστοιχο.
     Πέρα από τα γλωσσολογικά του έργα, με απόρριψη της θεωρίας περί Ινδοευρωπαϊκής γλώσσας και Φοινικικής Γραφής ( δεν αντέχει πια μέσα στο χρόνο η επιστημονική απάτη), το ίδιο αιρετικά είναι και τα Ιστορικά του, με κέντρο τον ΄Ολυμπο, την πρώτη στέρεα ύλη που…ανέτειλε από τη χύδην μάζα του Πλανήτη μας, φώς μές από τη λάσπη, lux εδώ στη χώρα που ονομάστηκε Ελλάς (Σελλας=σέλας=φώς), απ΄όπου και το Σέλλος, άλλο όνομα του Πυθίου κοντά στην Ελασσόνα, με κατοίκους τους Σελλούς, τουτέστιν τους φωτεινούς και φωτισμένους…
       Η τεκμηρίωση των έργων του γίνεται με παραπομπές στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία, έχοντας μεταφράσει 50 και πλέον τόμους του Πλουτάρχου, του Ξενοφώντος, του Αρριανού, του Δημοσθένη, του Ευριπίδη, του Λυσία…
      Τρία νέα του έργα είναι: το 168 π.Χ. με την φονικότερη μάχη (25.000 Μακεδόνες νεκροί σε μία ώρα, από τον Αιμίλιο Παύλο, στη μάχη της Πύδνας, (όπου εμπλέκεται και το Πύθιον και η Δολίχη και η Καλλιπεύκη), η Σιδηρά Διαθήκη των Βλάχων «με γλωσσικό ιδίωμα την Βράχικη Διάλεκτο, μετά τη μάχη, με δημιουργία εδώ ρωμαϊκής αποικίας και το νέο και παράξενης δομής βιβλίο με τα Δημοτικά Τραγούδια του Ολύμπου.

Σημειώνεται ότι στο Λιβάδι Ολύμπου ,θα φιλοξενηθεί επίσης έκθεση βιβλίων της κ. Γλυκερίας Γκρέκου ( Κυριακή 13/8/2017 και ώρες 11.00 π.μ. -13.00 μ.μ. ) , όπως επίσης και του κ. Αναστάσιου Καζλάρη ( Δευτέρα 14/8/2017 και ώρες 11.00 π.μ. -13.00 μ.μ. ).

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Ο πρόεδρος
Η Γενική Γραμματέας

Σκριάπας Κων/νος
Βασιλική Βαρυτιμίδου