Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Παράνομες συνδέσεις-παροχές στο δίκτυο ύδρευσης στο χωριό Μεγάλη Γέφυρα του δήμου Πύδνας –Κολινδρού

Κάτοικος του χωριού με πληροφόρησε ότι συνεργείο της υπηρεσίας ύδρευσης του δήμου έκανε έλεγχο στις παροχές νερού  του  χωριού  Μεγάλη Γέφυρα. Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε να πει κανείς ότι η αρμόδια υπηρεσία του δήμου είτε προληπτικά είτε λόγω πληροφοριών ύπαρξης παράνομων παροχών, (By Bus), έκανε το αυτονόητο. Για να δούμε όμως αν όντως είναι έτσι για να συγχαρούμε την οργάνωση του δήμου μας.
Ο σχετικός έλεγχος έγινε  σε όλες τις παροχές ή σε επιλεγμένες και με ποια κριτήρια για τον κάτοχο?
Είχαν ενημερωθεί οι κάτοικοι και αν ναι τότε μόνο έλεγχος δεν ήταν. Ομοιάζει με τις διαδικασίες που ακολουθούν και άλλες υπηρεσίας της Δημόσιας διοίκησης, που διαδίδουν την πραγματοποίηση ελέγχου και  τα αποτελέσματα βεβαίως είναι αρνητικά διότι οι παρανομούντες λαβαίνουν τα μέτρα τους.
Από τον πραγματοποιηθέντα έλεγχο υπήρξε διαπίστωση παρανομίας και τι μέτρα λήφθηκαν? Σε καταφατική απάντηση θα ενημερωθεί το κοινό για να ξέρει τους παρανομούντες και τα μέτρα που λήφθηκαν σε βάρος τους? Πρίν χρόνια λένε οι κάτοικοι διαπιστώθηκαν παρανομίες, (μέχρι και  δένδρα ποτίζονταν), οι οποίες τακτοποιήθηκαν πολύ ευνοϊκά για τους παρανομούντες.
Πάντως στο καφενείο έγινε σχολιασμός του ελέγχου με ειρωνικά σχόλια για τον τρόπο και το αποτέλεσμα. Διαδόθηκε ότι όσους ελέγχους και να κάνει με αυτόν τον τρόπο ο δήμος δεν θα έχει αποτέλεσμα και ότι αυτού του είδους έλεγχοι είναι για τον τύπο και το θεαθήναι. Μάλιστα ακούστηκε , όπως  πληροφορήθηκα , ότι και ιστορικό παρανομιών υπάρχει στο χωριό και μεγάλος αριθμός παράνομων συνδέσεων  υπάρχουν. Είναι δε πάρα πολύ δύσκολο να βρεθεί η παροχή διότι η γραμμή του δικτύου περνάει, (μεγάλο λάθος αρχικής κατασκευής), μέσα από τα οικόπεδα με αποτέλεσμα   να καθιστά αδύνατη την ανεύρεση της καλά κρυμμένης παροχής.
Τελικά υπάρχει ή όχι βάσιμη παρανομία?. Καλείται ο δήμος με  δημόσια ανακοίνωση να την  διαψεύσει ή να την επιβεβαιώσει,Να ανακοινώσει επίσης τον αριθμό των παροχών με χαμηλή κατάνάλωση  και τον αντίστοιχο με υψηλή κατανάλωση. Αφορά όλους τους κατοίκους του χωριού  το θέμα και πρέπει ο δήμος να προστατέψει τους νομοταγείς.
Για την διαπίστωση της βασιμότητας ή όχι της παρανομίας προτάθηκε  η τοποθέτηση ογκομετρητού ,( υδρομετρητή), στην έξοδο της δεξαμενής και η σύγκριση της συνολικής κατανάλωσης με το άθροισμα των επί μέρους καταναλώσεων . ( Ο μικρός αριθμός παροχών και η τεχνολογία ,(κομπιούτερ) δίνουν την δυνατότητα να γίνει η επαλήθευση. Τότε να ζητηθούν  ευθύνες από τους  κατοίκους , οι οποίοι  όπως φαίνεται γνωρίζουν και αλληλοκαλύπτονται υδροδοτούμενοι σε βάρος των νομίμων χωριανών τους!! Αυτό είναι ασέβεια και ατιμία.
ΟΙ κάτοικοι  αναμένουν   ανακοινώσεις  από τον δήμο  με στοιχεία. 
 
Φρίξος