Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Τετάρτη 17 Μαΐου 2017

Αναβάθμιση συστήματος Τηλελέγχου Τηλεχειρισμού ΔΕΥΑΒ

 Εγκρίθηκε η επέκταση – ολοκλήρωση του συστήματος τηλελέγχου τηλεχειρισμού της ΔΕΥΑ Βέροιας


Από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας γίνεται γνωστό ότι: Εντάχθηκε στο Πρόγραμμα «Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020» η Πράξη  «Επέκταση – ολοκλήρωση συστήματος τηλελέγχου τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών πόλης Βέροιας και δημοτικών ενοτήτων», η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.  (Κωδικός Πράξης/ΜΙS (ΟΠΣ): 5003343).
Το έργο αυτό συνολικής δημόσιας δαπάνης 467.182,40Ευρώ, (έρχεται να συμπληρώσει το υπάρχον σύστημα τηλελέγχου τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών) και  έχει σκοπό τη συλλογή δεδομένων, όπως για παράδειγμα την τιμή της παροχής σε σωλήνες, την τιμή της στάθμης σε δεξαμενές και τη μετάδοσή τους, μέσω τηλεπικοινωνιακού συστήματος ή συστήματος ραδιοεπικοινωνίας, στον Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) που βρίσκεται στη ΔΕΥΑΒέροιας. Η επικοινωνία θα είναι τέτοια ώστε να εξασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία του Συστήματος Τηλελέγχου, Τηλεχειρισμού και Ελέγχου Διαρροών.
Το φυσικό αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια ολοκληρωμένης εγκατάστασης και θέση σε λειτουργία του συστήματος αυτοματισμού, τηλελέγχου και τηλεχειρισμού των αντλιοστασίων – δεξαμενών, γεωτρήσεων και σταθμών ρύθμισης πίεσης της ΔΕΥΑΒ. Το σύστημα τηλελέγχου τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών θα αποτελείται από το υφιστάμενο Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ), ο οποίος βρίσκεται εγκατεστημένος στα γραφεία της ΔΕΥΑΒ. Ο Σταθμός αυτός θα επεκταθεί κατάλληλα ώστε να διασυνδεθεί, μέσω ασυρμάτων επικοινωνιακών διατάξεων, με τους δώδεκα νέους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου (ΤΣΕ) καθώς και με δεκατέσσερις υφιστάμενους Σταθμούς. Από τους νέους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου, οι έξι θα εγκατασταθούν σε αντλιοστάσια – δεξαμενές, ενώ οι υπόλοιποι έξι είναι Σταθμοί Ρύθμισης Πίεσης – Παροχής, που βρίσκονται σε ισάριθμες θέσεις του Δικτύου Ύδρευσης της ΔΕΥΑΒ. Οι έξι Σταθμοί Ρύθμισης Πίεσης – Παροχής θα εγκατασταθούν σε κεντρικά σημεία τροφοδοσίας οικισμών, τα οποία έχουν αφενός υψηλές πιέσεις λειτουργίας, αφετέρου παλαιό δίκτυο, με συνέπεια τις περισσότερες βλάβες-διαρροές.
Με το σημαντικό αυτό έργο προστατεύεται ακόμη περισσότερο το δίκτυο ύδρευσης της ΔΕΥΑΒ, μειώνοντας στο ελάχιστο το «χαμένο» νερό των τυχών διαρροών, το χρόνο αποκατάστασης και τα έξοδα για την επισκευή τους.