Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Οι τιτλοποιήσεις της Ελληνικής περιουσίας προχωρούν απο το 2015 χωρίς να ανοίξει μύτη. Κάθε χρόνο εγγράφονται 700 δις ευρώ επίσημα στον προϋπολογισμό! Όλα τα κόμματα το ξέρουν και δεν έχει ακουστεί τίποτα.

ΟΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απο χρόνια έλεγα ότι θα γίνουν τιτλοποιήσεις των κοιτασμάτων, του ορυκτού πλούτου και όλων
των άλλων τίτλων του δημοσίου, τα οποία θα λειτουργούσαν σαν SWAPS. Συνέχεια έλεγα επίσης, ότι δεν είναι δυνατόν να δίνονται άδειες για έρευνα σε κοιτάσματα υδρογοναθρακων χωρίς αυτά να έχουν τιτλοποιηθεί σωστά, γιατί τα συμβόλαιά τους είτε αν εγίνοντο εγγυήσεις νέων δανείων είτε αν εγίνοντο ομόλογα είτε αν εγίνοντο μετοχές με κάποιο μηχανισμό, θα είχαν μειωμένη αξία.

Στη συνέχεια, σας παρουσιάζω ένα αντίγραφο σελίδων του προυπολογισμού του 2017 που κατετέθη απο το κ.Τσακαλώτο, αφού μελετήθηκε απο βουλευτές όλων των κομμάτων, που δεν διέκριναν τίποτα ανησυχητικό. Ο ψηφισθείς προυπολογισμός του 2017 μπορεί να ευρεθεί εδώ.
Παρατηρείστε ότι το 2015 υπήρχαν έσοδα 763 δις ευρώ (απο δάνεια και τίτλους) τα οποία κατετέθηκαν κάπου (το πιθανότερο στον ΟΔΔΗΧ, στη ΤτΕ ή σε κάποιο οργανισμό του εξωτερικού που ελέγχουν οι δανειστές π.χ. στον ΕSM), οπότε έγιναν δαπάνες. Το ίδιο επαναλήφθηκε και τα επόμενα χρόνια, δηλαδή το 2016 και το 2017!

Το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν έπραξε τα δέοντα μετά το 2015 (περίπτωση 1), που επαναλήφθηκε το συμβάν με ανάλογα ποσά (περιπτώσεις 2 και 3), παρότι το 2015 προσπάθησε να αποσπάσει σαφείς απαντήσεις για το θέμα κάνοντας σχετική ερώτηση. Η απάντηση που έλαβε το 2015 δεν ήταν σαφής όπως το ίδιο ομολογεί στην έκθεσή του για τον προϋπολογισμό του 2015 (βλέπετε σχετικά εδώ, σελίδα 17 και μετά).

Μια δικαιολογία, ότι "το ποσό που αναφέρεται αφορά δημιουργία ΡΕΠΟΣ για εσωτερικό δανεισμό" δεν είναι επαρκής, λόγω του υπέρογκου ποσού. Φαντάζομαι την ίδια άποψη είχε και το Ελεγκτικό Συνέδριο το 2015. Μιλάμε για ποσό της τάξης των 700 δις ευρώ, που έσκασε απο το πουθενά!!!

ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ


Πιστεύω ότι το θέμα των γονικών παροχών ενώ δείχνει να αφορά μόνο όσους δεν εξυπηρετούν τα δάνεια τους, στο τέλος θα επεκταθεί για όλες τις μεταβιβάσεις και θα αφορά όλους.

Θα θυμάσθε ίσως το 1,000,000 "χαρτάκια" που είχε στείλει από "λάθος" μια εφορία σε όλους τους κατοίκους του λεκανοπεδίου με ανάλογο θέμα στο παρελθόν. Δεν πρέπει να ήταν τυχαίο, δεδομένου ότι καμμιά απαίτηση των δανειστών δεν μπορεί να προσβληθεί στα Ελληνικά δικαστήρια, κάτι που εμμέσως έθιξε και ο κ.Γιουνκέρ πρόσφατα, μιλώντας για το ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει χρήση στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, κάνοντας επίκαιρη τη νομική διάσταση στο θέμα.

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΕΞΗΓΗΣΗ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ...
Αν ο κρατικός προυπολογισμός του 2017 ερμηνευθεί με άλλο τρόπο, τότε τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ χειρότερα. Θα μπορούσα να φαντασθώ ένα τεράστιο κρυφό χρέος, το οποίο δεν έχει αποκαλυφθεί στον Ελληνικό λαό, το οποίο είναι πολύ πάνω απο το 1 τρις ευρώ.

Σε αυτό με οδηγεί και το γεγονός ότι υποτίθεται ότι στο υπερΤαμείο το ποσό που θα εκποιηθεί θα είναι 50 δις μόνο, κατά το μνημόνιο. Στον ΟΔΔΗΧ και στη ΤτΕ είναι άγνωστο τί υπάρχει. Υπενθυμίζω επίσης και τη παλαιότερη αναφορά του πρώην διοικητή της ΤτΕ κ.Προβόπουλου την οποία διέψευσε αργότερα, που μίλησε για 900 δις ευρώ χρέος.

Προσωπικά, πιστεύω ότι το χρέος της Ελλάδας είναι άγνωστο. Ένα κράτος πάντα μπορεί να δανεισθεί περισσότερα απο ένα ιδιώτη, γιατί μπορεί να δώσει μεγαλύτερες εγγυήσεις. Τώρα σκεφτείτε, πόσο κουτοί μπορεί να είσθε.

Το θέμα της μήνυσης για εσχάτη προδοσία στον Κωστάκη Καραμανλή πάντα παίζει και υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να συμβεί.

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΑΥΤΟΥ  Η "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ" ΜΙΛΗΣΕ...


Γιατί άραγε; Για να βουλώσουν στόματα; Tί συνέβη; Τί χώρα και αυτή. Ριγμένοι σε κάθε περίπτωση είναι οι δικαστές στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Νομίζω ότι είναι η κατάλληλη ευκαιρία για τη κ.Θάνου να διεκδικήσει τη παραμονή της στη θέση της μέχρι τα 100 της χρόνια. Μάλλον θα το καταφέρει. Τί άλλο να πώ πιά!!!