Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Έκθεση Φωτογραφίας, σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης στην Αστική Σχολή Κατερίνης

 «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2016»
Δήμος Κατερίνης – Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ)
Υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος


Έκθεση Φωτογραφίας, σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης
«Άγιον Όρος: Κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος»
Εγκαίνια Έκθεσης και Έναρξη των «Αικατερινείων 2016» - Αστική Σχολή
Αύριο Δευτέρα 14  Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00

Tην έναρξη των εκδηλώσεων «Αικατερίνεια 2016», σηματοδοτούν τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας με τίτλο: «Άγιον Όρος: Κατ΄εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος», που συνδιοργανώνουν o Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, σε συνεργασία με την Αγιορείτικη Εστία Θεσσαλονίκης.


Η Έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αστική Σχολή, θα εγκαινιαστεί αύριο Δευτέρα 14  Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18:00.

Η Έκθεση πρωτοπαρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη, στους εκθεσιακούς χώρους της Αγιορείτικης Εστίας από τον Σεπτέμβριο του 2015 έως και τον Μάρτιο του 2016, ενώ ακολούθως μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, όπου παρέμεινε από τις 06 έως 28 Μαΐου 2016 και εγκαινιάστηκε από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, καθώς και στην Λευκωσία, όπου παρουσιάστηκε από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 7 Οκτωβρίου 2016.

Στην Έκθεση παρουσιάζεται το έργο που πραγματοποίησαν στο Άγιον Όρος 4 φωτογράφοι: ο Ali Borovali από την Τουρκία, ο Zbigniew Kosc από την Пολωνία, ο Zoran Purger από την Σερβία και ο Valery Bliznyuk από την Ρωσία.


Το Άγιον Όρος υπήρξε, και συνεχίζει να είναι, ένας ιδιαίτερος πόλος έλξης για όλους τους δημιουργούς, ιστορικούς, συγγραφείς, ποιητές, ζωγράφους και κυρίως φωτογράφους. Οι 4 φωτογράφοι επισκέφθηκαν πολλές φορές την Αθωνική Πολιτεία και βίωσαν την εμπειρία του προσκυνητή – περιηγητή καταγράφοντας μέσα από το φωτογραφικό τους φακό μοναδικές στιγμές από το φυσικό τοπίο, τις λατρευτικές συνήθειες των μοναχών, τον καθημερινό τους βίο και κατέληξαν να εστιάσουν στα πρόσωπα των γερόντων του Άθω.