Έβαλάμι ιδώια ακόμα καμπόσις σιλίδις

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Το 1821, η ξενοκρατία και το σήμερα - Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

«Μη σκιάζεστε στα σκότη! Η λευτεριά
σαν της αυγής το φεγγοβόλο αστέρι
της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει
».
ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΟΛΕΜΗΣ


Τον Μάρτιο του 1821 ξεκίνησε σε Μοριά και Ρούμελη ένας υπέροχος αγώνας των Ελλήνων για εθνική ελευθερία. Προηγουμένως είχαμε την επανάσταση στην Μολδοβλαχία και την θυσία του Ιερού Λόχου, φωτεινό ορόσημο της Ιστορίας του Γένους μας. Επί 10 ολόκληρα χρόνια οι Έλληνες αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για να αποτινάξουν την οθωμανική τυραννία και ήταν ο υπέροχος αυτός αγώνας γεμάτος από το αίμα των Ηρώων, αλλά και από φρικαλέες σφαγές εκ μέρος των Τούρκων, για τις οποίες δεν πρέπει να ομιλούμε όπως επιμένουν οι μεγάλοι Ευρωπαίοι μας “σύμμαχοι” και εταίροι.
Είχαμε την σφαγή στην Χίο, που συγκλόνισε ολόκληρη την Ευρώπη. Είχαμε την έξοδο του Μεσολογγίου, μια στιγμή απαράμιλλης δόξας του Ελληνικού Έθνους. Είχαμε μία Επανάσταση με χαρακτήρα εθνικό, ενάντια στην λογική των αριθμών, ενάντια στην… φρόνηση των προσκυνημένων. 

Γι' αυτή την Εθνική Επανάσταση, δίνοντας απάντηση στους εθνομηδενιστές, μίλησε ο ίδιος ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στην ιστορική του ομιλία στην Πνύκα πολλά χρόνια μετά το τέλος της, τονίζοντας:  “Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.

Ενάντια στους εθνομηδενιστές
Ας είναι τα λόγια αυτά του Γέρου του Μοριά μία απάντηση σε όλους αυτούς τους αρνητές της εθνικής συνέχειας, που βλέπουν χαρακτήρα… κοινωνικό σε αυτήν την περίλαμπρη περίοδο της Ελληνικής Ιστορίας, σε όλους αυτούς οι οποίοι βλέπουν να μην υπάρχει εθνική συνείδηση το 1821, αλλά ότι δημιουργήθηκε πολλά χρόνια αργότερα σαν αποτέλεσμα κάποιων συμφώνων με την μαρξιστική διαλεκτική κοινωνικών διεργασιών! Και αλίμονο, αυτοί οι εθνομηδενιστές, οι αρνητές του Έθνους των Ελλήνων και της Ιστορίας του χιλιάδων ετών, κυριαρχούν σήμερα στην πολιτική ζωή.
Ξεσηκώθηκαν όλοι οι Έλληνες για Πίστη, Πατρίδα και Ελευθερία στα 1821, αλλά πολύ σύντομα οι ξένοι έριξαν το δηλητήριό τους ενάντια στο Έθνος μας. Έτσι είχαμε τα περίφημα ληστρικά δάνεια του αγώνα, που υποδούλωσαν οικονομικά την Πατρίδα μας. Πόσοι γνωρίζουν αλήθεια ότι από τα δάνεια αυτά από τα οποία ελάχιστο μόνο μέρος έλαβαν οι Έλληνες, ξεχρέωσε η Πατρίδα μας την δεκαετία του 1970, μετά δηλαδή από 150 ολόκληρα χρόνια; Αυτό σαν μία υπόμνηση από την Ιστορία για την ρύθμιση του χρέους με την περίφημη επιμήκυνση.
Αποτέλεσμα του μαύρου χρήματος που έρευσε τότε στην επαναστατημένη Ελλάδα ήταν ένας αιματηρός εμφύλιος, ο οποίος οδήγησε τους περισσότερους εκ των πρωταγωνιστών της Επαναστάσεως να δηλώσουν το 1825 υποταγή στην Αγγλία και όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο αρχείο Ρώμα “Να θέσουν εκουσίως την ιερά παρακαταθήκη της ελευθερίας, εθνικής ανεξαρτησίας και της πολιτικής υπάρξεως του ελληνικού έθνους, υπό την απόλυτον υπεράσπισιν της Μεγάλης Βρεταννίας”. Αυτό ήταν και το πρώτο μνημόνιο που υπέγραψε η νέα Ελλάδα.

Η αγγλική πολιτική
Ποια ήταν όμως η αγγλική πολιτική έναντι της Ελληνικής Επαναστάσεως; Από τα 1792, 29 ολόκληρα χρόνια δηλαδή πριν την Επανάσταση, ο πρωθυπουργός της Αγγλίας Πιτ, δημοσίως δήλωνε ότι δεν πρέπει να επιτρέψουμε στην Ρωσία να μεγαλώσει και παράλληλα να αφήσουμε την Τουρκία να αδυνατίσει και έδινε εντολή σε όλες τις διπλωματικές αρχές του Λονδίνου και τους πράκτορές της στην ανατολική Μεσόγειο να κρατήσουν θέση εχθρική ενάντια στους Έλληνες. Την ίδια περίοδο ο υπουργός Λόρδος της Αγγλίας Λοντοντέρυ δήλωνε ότι επιθυμεί να είναι η Ελλάδα όσο το δυνατόν λιγότερο επικίνδυνη και ο λαός της μικρόψυχος σαν τις φυλές του Ινδοστάν! Αυτή ήταν η αγγλική πολιτική η οποία δεν άλλαξε και έτσι πολλά χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα στα 1841 έλεγε ο Άγγλος πρεσβευτής στην Αθήνα Λάιονς στον πρεσβευτή της Αυστρίας Όστεν: “Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη είναι κάτι παράλογο. Η Ελλάδα μπορεί να είναι ή ρωσική ή αγγλική. Και επειδή δεν μπορεί να είναι ρωσική πρέπει να είναι αγγλική.” Ως γνωστόν, την θέση της αγγλικής ναυτικής αυτοκρατορίας έλαβε στην ευρύτερη περιοχή μας η νέα μεγάλη δύναμη οι ΗΠΑ.
Αξίζει στο σημείο αυτό μία παρένθεση σχετική με τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου. Ως γνωστόν, ο Άγγλος ναύαρχος Κόδριγκτων το 1827 παρασύρθηκε από τον Ρώσσο Ναύαρχο και ναυμάχησε ενάντια στον στόλο του Ιμπραήμ με αποτέλεσμα την καταστροφή του. Αμέσως μετά ο τότε πρωθυπουργός της Αγγλίας Ουέλιγκτον δήλωνε ότι δεν πρέπει να πάψει η Ελλάδα να εξαρτιέται από την Τουρκία και ο ίδιος ο βασιλεύς της Αγγλίας στην βουλή των Λόρδων εξέφραζε την λύπη του για αυτήν την εχθρική ενέργεια ενάντια σε έναν φιλικό κράτος, όπως ήταν η Οθωμανική αυτοκρατορία, και χαρακτήριζε την καταστροφή του Ιμπραήμ στο Ναυαρίνο σαν… θλιβερό γεγονός!

Τα σύνορα του νέου Ελληνικού κράτους
Στην συνέχεια είχαμε τον ρωσοτουρκικό πόλεμο, ο οποίος ανάγκασε την Τουρκία να αποδεχθεί την ελληνική ανεξαρτησία, αλλά και τότε ακόμη οι Άγγλοι και οι Γάλλοι ήθελαν τον περιορισμό του Ελληνικού κράτους, πράγμα το οποίο επέτυχαν! Οι Άγγλοι ήθελαν τον περιορισμό της Ελλάδος σε Πελοπόννησο και νησιά, ενώ οι Γάλλοι ήθελαν να προστεθεί σε αυτά και η Αττική! Αντίθετα οι Ρώσοι πρότειναν ότι στο νέο Ελληνικό κράτος πρέπει να συμπεριλαμβάνεται η Θεσσαλία, η Νότια Μακεδονία, η Κρήτη και η Σάμος. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο ίδιος ο Άγγλος υπουργός των εξωτερικών Αμπερντίν ειδοποιούσε τον Άγγλο πρέσβη στην Κωνσταντινούπολη Στράντφορντ ότι πρέπει να επιμείνει να περιοριστεί το ελληνικό κράτος στην Πελοπόννησο!
Τιμούμε κάθε 25η Μαρτίου το Αίμα των γενναίων που χύθηκε για Εθνική ελευθερία το 1821. Όμως, δυστυχώς, η ξενοκρατία είναι πάντοτε εδώ και η χώρα μας σήμερα είναι υποδουλωμένη στους δανειστές της, έχοντας μάλιστα εκχωρήσει την εθνική της κυριαρχία. Ταυτόχρονα ζούμε τα τελευταία χρόνια την επιστροφή των Οθωμανών, οι οποίοι απαιτούν συγκυριαρχία στο Αιγαίο, ενώ συνεχώς όλο και περισσότερο προκλητική γίνεται η προπαγάνδα και η πολιτική τους στην Θράκη. Η Ελλάδα κινδυνεύει να καταστεί κράτος δορυφόρος της Τουρκίας.

Με δυο λόγια η ξενοκρατία είναι εδώ, όπως και οι Οθωμανοί, και σήμερα περισσότερο από ποτέ στην Ελλάδα του 2016 επιβάλλεται να αναστηθεί το πνεύμα του 1821 ενάντια στους ραγιάδες και στους προσκυνημένους.

Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή